Eveniment-Social

Traficanti de carne vie

Publicat: 14 dec. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traficanti de carne vie
1

• 20 de studente si eleve in Iasi au fost traficate de patru mahari din judet • Dintre acestea, sapte sunt minore • Procurorul de caz a dispus inceperea urmaririi penale a celor patru traficanti, pentru savarsirea infractiunilor de asociere la savarsirea de infractiuni, trafic de minori, raport sexual cu o minora, perversiuni sexuale si coruptie sexuala

Cateva tinere din mai multe judete ale tarii au trecut prin clipe de cosmar timp de patru ani de zile. Au fost obligate sa se prostitueze si sa intretina raporturi sexuale normale si orale cu mai multi indivizi. Si toate acestea, in schimbul unor sume infime de bani, alcool si alimente. Din cele 20 de fete traficate de patru indivizi cu statut de mahar in Iasi, sapte sunt minore. Cu toate acestea, smecherii traficanti nu le-au crutat, punandu-le sa se prostitueze pe bani grei, care apoi mergeau in buzunarul „protectorilor”.

Tinerele sunt studente si eleve din trei judete ale tarii – Iasi, Vaslui si Suceava. In perioada 2003-2007, patru indivizi au racolat circa 20 de tinere eleve si studente in Iasi, de pe raza judetelor Iasi, Suceava si Vaslui, din care sapte erau minore, pe care le duceau la diferite imobile aflate in proprietatea lor sau inchiriate, unde, dupa ce le ademeneau oferindu-le bauturi alcoolice, alimente si sume de bani le determinau sa intretina raporturi sexuale normale si orale cu membrii gruparii”, se arata intr-o nota de presa oferita de Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Dupa ce au facut mai multe perchezitii la domiciliu, in urma cu doua zile, lucratorii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Iasi si politistii de frontiera de la Biroul Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Iasi, sub directa coordonare a procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Iasi au actionat pentru anihilarea retelei din Iasi care se ocupa cu racolarea de tinere care, in schimbul unor sume de bani sau diverse bunuri, intretineau raporturi sexuale. Cei patru traficanti de carne vie au varste cuprinse intre 31 si 52 ani, trei dintre ei sunt din Iasi si unul din localitatea Miroslava. Procurorul de caz a dispus inceperea urmaririi penale a celor patru traficanti, pentru savarsirea infractiunilor de asociere la savarsirea de infractiuni, trafic de minori, raport sexual cu o minora, perversiuni sexuale si coruptie sexuala. Cei patru nu au voie sa iasa din localitate pentru o perioada de 30 zile. „Totodata, procurorul a dispus interdictia parasirii localitatii pe 30 de zile”, se arata in aceeasi nota de presa. Oamenii legii continua cercetarile, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Adauga un comentariu