Local

Traficanţi de persoane, săltaţi de mascaţi şi duşi în penitenciar! Fetiţe, duse „la produs” în bordeluri din Europa! Afacere „de familie”, dezvoltată prin metoda „lover-boy”! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 08 iul. 2020
4 traficanţi de persoane au fost săltaţi de mascaţi şi duşi în penitenciar, după ce judecătorii ieşeni i-au condamnat definitiv

4 traficanţi de persoane au fost săltaţi marţi, 8 iulie 2020, de mascaţi şi duşi în penitenciar! Magistraţii ieşeni i-au condamnat definitiv, după ce au dus fetiţe „la produs”. Acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT Iaşi în acest caz au fost de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane

Traficanţi de persoane, săltaţi de mascaţi şi duşi în penitenciar! Judecătorii ieşeni i-au condamnat definitiv!

Poliţiştii ieşeni au mers marţi seară în localitatea Podu Iloaiei, unde au ridicat 4 persoane. Cele 4 persoane au fost condamnate definitiv de către judecătorii ieşeni, sub acuzaţiile de trafic de persoane şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Traficanţi de persoane, ridicaţi de mascaţi şi duşi după gratii

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au confirmat marţi seară că cele 4 persoane au fost ridicate şi duse în penitenciar. Acestea s-au alăturat, astfel, altor inculpaţi din dosar, care se aflau deja după gratii. Dintre cei 4, unul a fost ridicat de mascaţi din Iaşi, iar ceilalţi 3 – din Podu Iloaiei.

În cursul anului 2018, procurorii DIICOT Iaşi au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
Astfel, Florin Băluţă, Ionela Mardare, Florin Petru Scripcariu, Daniel Mardare, Gică Mardare, Remus Dorin Ungureanu, Andreea Florina Băluţă (fostă Agape), Aurora Leonte şi Marinela Scripcariu au intrat atunci în vizorul anchetatorilor DIICOT Iaşi.

Procurorii DIICOT: „Victimele, obligate să se prostitueze în bordeluri din Germania!”

Procurorii DIICOT Iaşi au precizat că, începând cu anul 2014 și până în 2018, inculpaţii au constituit un grup infracțional organizat, la care unii au aderat pe parcurs, având ca principală preocupare recrutarea, transportul, cazarea în vederea exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituției Germania (orașul Stuttgart), Marea Britanie (orașele Leeds și Liverpool), precum în România, pe raza localităților Podu Iloaiei și Iași a mai multor victime majore și minore.

„Scopul activității infracționale desfășurate a fost acela de a obține sume considerabile de bani. Persoanele în cauză au recrutat victimele în special din familii cu o situație materială precară, din familii dezorganizate sau monoparentale ori din mediul rural, folosindu-se de medoda „lover boy” ori prin inducere în eroare”, au menţionat procurorii DIICOT Iaşi.

Fetiţe, duse în Europa şi obligate să practice cea mai veche meserie din lume, sub promisiunea unor căsătorii

Anchetatorii au mai afirmat că persoanele în cauză au recrutat unele dintre victime folosindu-se de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea.

„Victimelor li se promiteau locuri de muncă în Germania și Marea Britanie, în condiții legale. Persoanele cercetate se ocupau de obținerea documentelor de identitate și de cele necesare călătoriei (achiziționarea biletelor de transport), precum și de cazarea persoanelor vătămate în țările de destinație. Pentru a convinge unele victime să accepte propunerea de a lucra în străinătate, unii dintre inculpați simulau relații sentimentale cu acestea, promițându-le o viitoare căsătorie și motivând că deplasarea lor era necesară pentru a obține sume de bani în vederea achiziționării unei locuințe ori alte bunuri”, au subliniat anchetatorii ieşeni.

Conform celor de la DIICOT Iaşi, ajunse în țara de destinație, victimele erau determinate să accepte practicarea prostituției în diferite bordeluri  ori la stradă în Stuttgart, Livorno, Leeds sau Wolverhampton.

„În vederea atingerii acestui obiectiv, inculpaţii foloseau propunerile dolosive, șantajul emoțional, amenințările, șantajul clasic și chiar violențele fizice aplicate victimelor. Activitatea infracțională a devenit un tip de afacere de familie la care au luat parte cei menționați”, au mai afirmat oamenii legii cu privire la re’eaua de trafic de persoane.

Victimele, duse în bordelul „Trei culori”, din Stuttgart

Procurorii DIICOT Iaşi au mai menţionat că, în Germania, tinerele practicau prostituția în mai multe bordeluri (în special în stabilimentul denumit Trei Culori – Dreifarbenhaus, din orașul Stuttgart), cea mai mare parte a sumelor de bani obținute din această activitate fiind însușite de către unii dintre inculpaţi care sunt în legătură de rudenie, respectiv sunt veri de gradul I și II ori rude prin alianță.

„Inculpaţii colectau personal sumele de bani ori acestea erau transferate în țară prin sistemul Western Union, pentru a disimula originea ilicită a banilor. Persoanele cercetate au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe raza localității Podu Iloaiei, județul Iași, dar și în orașul Iași mai multe victime, în special minore, folosindu-se de aceleași tertipuri ca cele descrise mai sus (înșelăciune, metoda „lover-boy” și chiar prin violențe și amenințări)”, au mai spus cei de la DIICOT Iaşi.

Fetiţe, supravegheate de traficanţi de persoane în zona localităţii Podu Iloaiei

Anchetatorii au mai susţinut că victimele erau cazate și supravegheate pe raza localității Podu Iloaiei, în locuința unuia dintre inculpaţi, respectiv a lui Florin Băluţă.  „Victimele erau supravegheate în permanență de Ionela Mardare (o  concubină de-a lui Florin Băluţă) și de frații acesteia, Daniel Mardare şi Gică Mardare. Tot aceștia erau cei care transportau victimele pe raza localității, le recrutau clienții și colectau sumele de bani rezultate din exploatarea acestora”, au subliniat procurorii DIICOT Iaşi.

Conform acestora, în municipiul Iași, unii dintre traficanţii de persoane închiriau diferite apartamente și recrutau clienții prin intermediul anunțurilor din ziarele locale. Tot aceștia erau cei care supravegheau și colectau sumele de bani de la tinerele exploatate sexual.

Fetiţe, duse „la produs” în Spania şi Franţa

Oamenii legii au mai afirmat că, începând cu a doua parte a anului 2016, patru dintre inculpaţi și-au redirecționat o parte din activitatea infracțională privind traficul de persoane pe teritoriul Marii Britanii, Franței (în orașul Lyon) și Spaniei (în orașul La Jonquera).

„În cursul anului 2016 și 2017, inculpații au recrutat victime pe care le-au transportat, transferat și cazat în Marea Britanie, mai exact în orașul Leeds, unde au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției la stradă. Pentru documentarea completă a activității infracționale transfrontaliere, pe 16 august 2017 a fost încheiat un acord cu autoritățile judiciare din Marea Britanie. De asemenea, în cursul anului 2017, doi dintre inculpaţi au fost semnalați pe raza localităților Lyon (Franța), respectiv La Jonquera (Spania)”, au încheiat procurorii DIICOT Iaşi.

Acum, după ce au fost condamnaţi definitiv, 4 dintre traficanţii de persoane  au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi în penitenciar.

Comentarii
Adauga un comentariu