National

Tragedia din Timişoara! Ce explicații au autoritățile

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedia din Timişoara Ce explicații au autoritățile

Autorităţile din Timişoara au venit cu noi explicaţii. Totul are legătură cu tragedia din Timişoara. Vă aducem aminte că în urmă cu câteva zile o deratizare s-a dovedit a fi o adevărată tragedie. Au murit doi copii şi o femeie.

Reprezentantul Ambulanței a explicat la Prefectura Timiș: ‘

Reprezentantul SAJ a declarat la Prefectura Timiş:
Ne-ar fi plăcut se ne fi dat seama mai repede. Două decese au fost sâmbăta şi unul luni dimineaţa, a fost interval destul de mare. Primul caz a fost respirator, suspect de aspiraţie de lapte, a fost şi extras lapte în timpul resuscitării, al doilea era suspect de boala metabolic. Sâmbătă seara nu am putut să facem nicio legătură. Era simptomatologie diferită. Doar moartea femeii de 29 de ani ne-a făcut să facem legătura. Fără moartea femeii nu am fi putut să facem legătura (…) Nimeni nu ne-a zis de dezinsecţie, nici vecinii nu au simţit. Nimeni nu a simţit mirosuri dubioase. Ne pare rău, nu s-a putut mai repede”.

Tragedia din Timişoara În altă ordine de idei, şi reprezentantul SMURD a oferit câteva explicaţii despre modul de intervenţie:

Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul din Timişoara a fost reținut. El a recunoscut că a cumpărat substanțele folosite la deratizare de la „o cunoștință”, fără documente. El mai știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite, spune avocatul său. Potrivit acestuia, bărbatul a recunoscut în fața procurorilor că a cumpărat substanțele fără documente legale.

Ministerul Sănătății a anunțat că, după deratizarea de la Timișoara, marți dimineața erau internați 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă. Procurorii au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

Adauga un comentariu