Titlurile zilei

Tragedie după tragedie în prag de Sărbători! Un ieșean s-a spânzurat, iar altul și-a tăiat venele. Totul după ce s-au certat cu soțiile!

Publicat: 13 dec. 2019

Tragedie după tragedie în prag de sărbători. Un ieșean a trecut milimetric pe lângă moarte după ce și-a tăiat venele de la ambele mâini. A recurs la un asemenea gest după o ceartă cu soția. Din fericire, a fost găsit la timp și salvat. Nu la fel de norocos a fost însă un alt bărbat care, tot după o ceartă cu soția, s-a spânzurat într-o anexă din curte

Final de an dramatic pentru două familii din Iași. Zilele trecute, un bărbat în floarea vârstei s-a sinucis, iar altul a încercat să se sinucidă, după ce s-au certat cu soțiile. Unul dintre ei, în vârstă de 41 de ani, de loc din comuna ieșeană Popricani, a trecut printr-o perioadă mai grea, după moartea tatălui său. Din câte se pare, Cristian A. a intrat în depresie și a ajuns să se certe frecvent cu soția sa. După o ceartă mai aprinsă, bărbatul a spart o oglindă, iar cu cioburile s-a tăiat adânc la ambele mâini. O vecină de-a bărbatului a sunat disperată la 112 și a cerut ajutor. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, iar după ce i-a acordat primele îngrijiri, l-a transportat de urgență la spital pentru îngrijiri. Din fericire, a fost găsit la timp, iar medicii l-au salvat. Va avea însă nevoie de ceva vreme pentru a depăși aceste momente grele.

Nu a putut fi salvat

Un alt bărbat, din comuna Dolhești, nu a avut însă același noroc. Costică P. a început în urmă cu ceva timp să-și înece amarul în alcool. Certurile din casa lui s-ar fi înmulțit și și-ar fi anunțat de mai multe ori soția că vrea să se sinucidă. Acum câteva zile, după o ceartă, a ieșit din casă și i-a spus soției că se va sinucide. Femeia nu l-a crezut pentru că de-a lungul timpului i-a mai spus asta. Bărbatul a ieșit din locuință și nu s-a mai întors. Când a ieșit să vadă unde s-a dus, femeia l-a găsit spânzurat într-o anexă. Imediat a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, dar, din păcate, nu a mai putut face nimic pentru el. Era mort deja. Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie.

O perioadă dificilă

Psihologii precizează că în apropierea Sărbătorilor de iarnă apar fel de fel de probleme comportamentale. Există persoane pentru care venirea Crăciunului și a Anului Nou creează sentimente de neliniște, tristețe, apatie și chiar durere. Una dintre cauzele depresiei de sărbatori este singurătatea. Dacă în restul anului oamenii sunt dedicați jobului, ies cu prietenii sau sunt prinși cu activități cotidiene, iată că, în această perioadă, lucrurile se liniștesc, apropiații se retrag în familiile lor și multe persoane rămân singure. De cele mai multe ori, cu toate că o persoană este înconjurată de familie, lipsa unui partener stabil induce aceleași stări de tristețe. Sentimentul de singurătate poate fi identificat chiar și în cuplu, atunci când lucrurile între parteneri nu funcționează cum trebuie. Un alt motiv care aduce tristețe și nostalgie de sărbători, în special de Crăciun, este lipsa unor oameni dragi care, cândva, au fost alături. Pe de altă parte, psihologii avertizează că persoanele care, în trecut, chiar și în copilărie, au avut experiențe negative în timpul sărbătorilor, resimt acum o oarecare apăsare și anxietate, stări care pot apărea chiar și inconștient. De asemenea, persoanele care nu știu sau nu pot să-și exprime sentimentele și afecțiunea sunt mult mai predispuse depresiei.loading...

Comentarii
  • Auuuuu ! Bai, ce ti-i si cu sinuciderile iestea din amor. Si totusi nici unu din astia proaspeti nu a folosit armamentul din dotare, nici nu s-au dat cu audica pan-la locu faptei. Orisicatusi, conferentiarul tot singur a ramas. Cu tot cu bucatareala lui la nivel (pardon) inalt frantuzesc. Parol.

Adauga un comentariu