Local

Tragedie după tragedie! Un bărbat din Iași s-a spânzurat în fermă, după ce fiul de doar 20 de ani s-a stins, iar mama lui a murit la câteva luni distanță: „Nu a mai rezistat” – Exclusiv

Publicat: 12 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie după tragedie Un bărbat din Iași s-a spânzurat în fermă după ce fiul de doar 20 de ani s-a stins iar mama lui a murit la câteva luni distanță Nu a mai rezistat  Exclusiv
Un bărbat din Iași s-a spânzurat după ce în mai puțin de 4 luni și-a pierdut mama și fiul

Tragedie cumplită într-o familie din Iași! După ce și-a pierdut fiul de doar 20 de ani și mama în doar câteva luni, Valeriu Rotaru a ales să se omoare. Bărbatul din Iași a fost găsit spânzurat la ferma unde lucra, chiar de către soția acestuia. Vecinii au fost îngroziți de veste

Parcă un blestem s-a abătut asupra familiei Rotaru din comuna Costuleni din Iași! De la începutul anului 2022, trei dintre membrii acestei familii au murit. Recent, la sfârșitul lunii aprilie 2022, Valeriu Rotaru, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit spânzurat la ferma unde lucra. Vecinii bărbatului au fost șocați de veste și povestesc că acesta nu a mai suportat suferința.

„A avut multe necazuri, dar nu am crezut vreodată că poate face așa ceva. El era cunoscut cu probleme la cap, dar era un om normal, lucra, avea patru copii, dar după ultimele tragedii prin care a trecut, se pare că nu a mai rezistat. În urmă cu patru luni, a murit fiul său, în vârstă de 20 de ani, care avea niște probleme de sănătate. Era paralizat săracul, era o legumă. Nu și-a revenit bine după moartea fiului său, că a murit și mama lui. Din ce am mai auzit prin sat, pentru ca să își revină, s-a mutat într-o rulotă la ferma de pui unde lucra și stătea acolo să uite de grijile de acasă. Soția lui mergea de două ori pe săptămână să-i ducă mâncare, și tot ea l-a găsit spânzurat. El mai are doi băieți și o fată, care, săracii, au rămas acum fără tată”, a povestit o vecină de-a bărbatului, din comuna Costuleni.

Bărbatul din Iași care s-a spânzurat a fost înmormântat creștinește

În ciuda faptului că ieșeanul a recurs la fapta de a-și lua viața, a fost înmormântat creștinește. Precizăm că în situații de acest fel, conform regulilor Bisericii Ortodoxe Române, nu se oficializeză slujbă creștinească. Familia a mers la Mitropolie cu actele prin care au demonstrat că bărbatul nu avea discernământ.

„I-am îngropat fiul acum câteva luni, după care mama și acum două săptămâni pe el. Parcă au fost blestemați. El e înmormântat în capătul cimitirului, dar nu în locul unde sunt cei care și-au luat viața. Copiii lui au făcut toate demersurile ca bărbatul să fie înmormântat creștinește, chiar dacă s-a spânzurat. Au adus acte care demonstrau că el avea probleme cu capul. Mare păcat”, a spus unul dintre groparii din sat. Polițiștii ieșeni au deschis dosar penal de ucidere din culpă. „Pe data de 27 aprilie 2022, polițiștii din cadrul IPJ Iași au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 54 de ani a fost găsit spânzurat într-o încăpere de pe raza judeșului Iași, ulterior fiind constatat decesul. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia pentru stabilirea exactă a decesului. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Un alt bărbat de 33 de ani din Costuleni s-a spânzurat

Amintim că, în edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat cazul unui tânăr de 33 de ani din Costuleni găsit spânzurat. Răpus de greutățile vieții și de faptul că avea multe probleme de rezolvat, un bărbat și-a pus capăt zilelor. Modalitatea prin care a ales să apeleze la acest gest necugetat demonstrează faptul că nu a mai suportat problemele din jurul său. Cei care l-au găsit pe ieșean spânzurat în propria locuință au fost părinții, care, răvășiți, și-au folosit ultimele puteri pentru a suna un echipaj de prim ajutor.

Doctorii de pe ambulanță care au sosit la fața locului nu au putut salva viața bărbatului în vârstă de 33 de ani, declarând în ultima instanță decesul acestuia.

Adauga un comentariu