Actualitate

Tragedie evitată la milimetru într-o partidă de vânătoare! Un puști a fost atacat de mistreț! S-au tras focuri de armă până când animalul a fost ucis!

Publicat: 08 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie evitată la milimetru într-o partidă de vânătoare Un puști a fost atacat de mistreț S-au tras focuri de armă până când animalul a fost ucis

Un tânăr din Iași a fost atacat de un porc mistreț în timp ce se afla cu tatăl său la vânătoare. Băiatul care și-a văzut moartea cu ochii se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Medicii fac tot ce le stă în putință pentru a se asigura că băiatul nu va suferi complicații din cauza mușcăturii.

Scene de groază petrecute într-o pădure din Iași. Plecat la vânătoare cu tatăl său, un tânăr de 16 ani a fost atacat de un porc mistreț. Sub privirile disperate ale tatălui, băiatul a fost la un pas de a fi sfârtecat de animalul sălbatic, care s-a năpustit asupra lui și a început să-l târâie prin pădure. Îngrozit de ceea ce i se întâmplă, băiatul nu a mai avut putere să scoată niciun sunet. A închis ochii și a sperat la un miracol care îl va salva. Deodată, s-a auzit un sunet de pușcă! Băiatul a căzut la pământ, cu privirea ațintită spre cel care l-a învățat tainele vânătorii.

A fost atacat de un porc mistreț

În cursul zilei de duminică, A.M., în vârstă de 16 ani, din comuna Hărmănești, județul Iași, a plecat împreună cu tatăl său și cu un grup de prieteni de-ai acestuia la o partidă de vânătoare autorizată. Nu a bănuit nicio secundă când a plecat de acasă că acela ar fi putut fi ultimul moment în care și-a îmbrățișat mama. Bucuros că este inclus în activitățile tatălui său, a plecat într-o pădure, la vânătoare. Într-o clipă de neatenție însă, băiatul și-a văzut moartea cu ochii. Cu pași repezi, un porc mistreț se apropia de el. Nu a avut timp să reacționeze, că animalul sălbatic l-a și atacat. Sub privirile neputincioase ale tatălui și prietenilor acestuia, porcul mistreț și-a introdus colții neiertători în piciorul băiatului și cu bestialitate a început să-l sfârtece. Pentru a-i salva viața, tatăl lui a apăsat pe trăgaci. Porcul mistreț a căzut neputincios la pământ, iar băiatului i-a fost salvată viața. Asta nu l-a scăpat însă și de la suferință.

A ajuns de urgență la spital

Participanții la incident au sunat de urgență la 112. Un echipaj medical de la Spitalul din Pașcani s-a deplasat la locul faptei. Băiatul a fost transportat de urgență la spital, însă medicii l-au trimis la Iași. În prezent este internat la Spitalul de Boli Infecțioase, iar medicii îi administrează tot tratamentul necesar pentru a-l salva de la diversele complicații.

„Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Cadrele medicale i-au administrat profilaxie antirabică. Acesta va rămâne în continuare sub atenta supraveghere a medicilor specialiști”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Mușcătura unui porc mistreț poate fi fatală din cauza infecțiilor care pot apărea. Băiatul în vârstă de 16 ani a scăpat ca prin miracol, însă va fi în afara oricărui pericol numai atunci când medicii vor vedea cum organismul acestuia răspunde la tratament

Adauga un comentariu