International

Tragedie în Australia unde cinci copii au murit după ce un castel gonflabil s-a prăbușit – FOTO

Publicat: 16 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie în Australia unde cinci copii au murit după ce un castel gonflabil s-a prăbușit - FOTO
Cinci copii au murit în Australia după ce un castel gonflabil a căzut

Cinci copii au murit și alți patru sunt răniți după ce au căzut dintr-un castel gonflabil care a fost aruncat în aer în Australia, a spus poliția. Accidentul – cauzat de o rafală de vânt – s-a petrecut joi la o zi de distracție a școlii primare din Devonport, Tasmania. Poliția a spus că minorii au căzut de la 10 m , printre victime sunt atât fete, cât și băieți.

Autoritățile nu au dat vârsta, dar au spus că toți erau în clasa a cincea sau a șasea – de obicei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani.

„Se pare că o rafală de vânt a făcut ca întreg castelul, și mingile gonflabile, să se ridice în aer”, a declarat comisarul de poliție din Tasmania, Darren Hine. „Ni se frânge inimile pentru familiile și cei dragi, colegii de școală, profesorii acestor tineri care au fost luați prea devreme”.

Cinci copii au murit și patru sunt răniți în Australia după ce un castel gonflabil s-a prăbușit

Evenimentul a avut loc în Tasmani, Australia iar potrivit autorităților, cinci copii au murit, iar alți patru sunt răniți. Se pare că au fost aruncați în aer după ce castelul gonflabil s-a prăbușit. Prim-ministrul australian Scott Morrison a descris accidentul drept „de neconceput de sfâșietor”.

„Copii mici într-o zi de distracție… și se transformă într-o tragedie atât de îngrozitoare. În această perioadă a anului, pur și simplu îți rupe inima”, a spus el.

Paramedicii au sosit rapid la școala primară Hillcrest după accident, în jurul orei locale 10.00, ora locală. Copiii au primit primul ajutor înainte de a fi transportați cu elicoptere la spital. Patru copii au fost inițial declarați morți, iar un al cincilea copil a murit ulterior la spital. Părinții au fost alertați imediat în urma incidentului, care a avut loc în ultima zi a anului școlar.

Reporterul ABC Monte Bovill a postat pe Twitter că localnicii „au alergat la școală să-și ia copiii”. Un părinte, vorbind cu un ziar local, a spus că școala a instalat anterior astfel de flotoare cu ocazii similare, fără probleme.

„N-ai visa că o zi de activitate distractivă se va încheia așa. Toți ne simțim atât de zdrobiți pentru părinții implicați. Și ne simțim vinovați că suntem ușurați că copiii noștri nu au fost răniți”.

Ancheta unui medic legist este în curs, a spus poliția. Devonport, pe coasta de nord a Tasmaniei, este un mic oraș-port cu puțin sub 30.000 de locuitori. Au mai avut loc și alte incidente fatale la castelul gonflabil. În 2019, doi copii au fost uciși și alți 20 au fost răniți într-un accident similar în China.  Cu un an mai devreme, o fată a murit în Marea Britanie după ce a fost aruncată dintr-un castel gonflabil despre care martorii oculari spun că a explodat pe o plajă din Norfolk. Și doi lucrători de la târg au fost închiși pentru ucidere din culpă din neglijență gravă, după ce un castel gonflabil a explodat cu Summer Grant, în vârstă de șapte ani, înăuntru, în Essex, în martie 2016.

Un eveniment asemănător a avut loc și în Marea Britanie unde un copil a murit în condiții asemănătoare.

Adauga un comentariu