Astăzi, 8 iulie 2021, în momentul transmiterii acestei ştiri este condusă pe ultimul drum Racovina Stănescu, membră a clanului Stănescu din Iaşi. Aceasta va fi înmormântată la Cimitirul Sf. Vasile din municipiu.
Aceasta a fost condusă cu sicriul descoperit, iar cetăţenii au privit cu mare mirare vehiculul ce-i transporta trupul neînsufleţit.
Racovina Stănescu, condamnată la închisoare pentru evaziune fiscală
Racovina Stănescu a primit pe 15 aprilie 2020 o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală și complicitate la această infracțiune, în formă continuată. De asemenea, Costel Stănescu a fost condamnat la pedeapsă rezultantă de patru ani de închisoare, tot pentru evaziune fiscală. Dar şi Maria Stănescu a primit doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală
„Instanța admite în parte acțiunea formulată în cauză de partea civilă ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, în contradictoriu cu inculpații. În consecință, obligă inculpații la plata sumei totale de 776.576 de lei. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de partea civilă ANAF, prin DGRFP Iași”, au afirmat judecătorii la acel moment. Sentința nefiind definitivă.
Membra clubului Stănescu a fost în fața instanței de judecată și în anul 2002
Racovina Stănescu a ajuns si in 2002 în faţa instanţei de judecată de la Judecătoria Iaşi pentru a răspunde învinuirilor de participare improprie la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi emiterea unei file CEC căreia îi lipsea unul din elementele esenţiale. Piranda a găsit metoda de a se îmbogăţi pe spinarea naivilor. Două societăţi, Swisspor SA Ploieşti şi Marom SNC Podoleni, au fost tepuite de Racovina Stănescu, cea care era administrator la firma Gent Style SRL. Femeia de „afaceri” a racolat diferite persoane pe care le-a împuternicit să negocieze în numele ei. Aceasta a cesionat de la Janina Gheban părţi sociale din firma Gent Style.
La scurt timp, Racovina Stănescu a luat stampila unităţii şi documente contabile, astfel încât a reuşit să obţină de la Alpha Bank un specimen de semnătură. Câteva luni mai târziu, l-a angajat ca şofer pe Sergiu Butnariu, pe care l-a pus să contacteze firma Swisspor şi să negocieze preluarea de marfă de la aceasta. După contactarea telefonică, Sergiu s-a suit în maşină şi a mers la sediul firmei ploieştene. Aici a cumpărat 9.000 mp de carton bituminat şi 70 de mc de polistiren expandat, pe care le-a plătit cu o filă CEC.
Marfa adusă la Iași și revândută
Marfa a încărcat-o în două camioane închiriate şi a adus-o la Iaşi, unde piranda a revândut-o unor bucureşteni. Când au vrut să încaseze banii, 221,8 milioane de lei, reprezentanţii Swisspor au descoperit că nu exista numerar în cont. Dar Stăneasca nu s-a potolit, i-a cerut lui Toader Sbera să cumpere marfa de la Manolache Comparna. Sbera, împreună cu Istrate Stănescu, zis „Frânt”, au ridicat bunuri în valoare de peste 55 de milioane de lei pe care le-au plătit cu o filă CEC.
Patronul de la SRL-ul amintit nu a încasat banii, ci a girat cu filă CEC marfa cumpărată de la Marom SRL Roman. De abia aici s-a descoperit că nu erau bani în cont. Piranda a declarat că bunurile au fost vândute în Ciurea la persoane pe care nu le cunoaşte. Procurorii au stabilit ca Racovina Stănescu a luat marfă cu intenţia de a o valorifica fără documente legale şi la un preţ inferior celui de achiziţie. De asemenea, piranda nu avea intenţia de a achita contravaloarea bunurilor cumpărate. Dacă va fi găsită vinovată, Racovina Stănescu risca 12 ani de închisoare.