Zi de doliu în sportul românesc! Vasile Simionaș, fost mare jucător şi antrenor de fotbal al Politehnicii Iaşi, a murit la vârsta de 74 de ani după o grea suferinţă.
UPDATE: Florin Briaur, manager executiv ACSM Politehnica Iaşi, și-a exprimat tristețea printr-un mesaj emoționant.
„Speram să scriu acest mesaj cât mai târziu, dar din păcate, dragă prieten, Dumnezeu a avut nevoie încă de acum, de un antrenor de top, la dreapta Sa!
Vasile Simionaș, legenda fotbalului ieșean, ne-a părăsit astăzi pentru totdeauna! Cuvintele sunt de prisos acum! Îmi îndrept gândurile spre familia lui Vasile Simionaș, rugându-l pe Dumnezeu să le dea putere să treacă peste această tragedie!
Prieten drag, îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru fotbalul ieșean, dar mai presus de orice îți mulțumesc pentru susţinerea necondiționată pe care mi-ai acordat-o de când am preluat împreună conducerea Politehnicii! Nu voi uita niciodată sfaturile pe care mi le-ai dat! A fost o onoare să lucrăm împreună! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, a transmis Florin Briaur, manager executiv ACSM Politehnica Iaşi.
Știre inițială
Recent, Vasile Simionaș a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Iaşi.
„Cu adâncă durere și regret, clubul nostru anunță decesul fulgerător al fostului mare jucător și antrenor, Vasile Simionaș, o legendă a fotbalului ieșean.
Vasile Simionaș a fost o personalitate remarcabilă a sportului românesc, atât pe terenul de fotbal, cât și pe banca tehnică. Prin devotamentul și profesionalismul său, “Şimi” a lăsat o amprentă de neșters în istoria echipei noastre și în inimile suporterilor.
Suntem alături de familia îndurerată și de toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Vasile Simionaș va rămâne mereu un simbol al clubului Poli Iași, iar memoria lui va trăi în continuare prin realizările și impactul său în fotbalul românesc.
Odihnească-se în pace!”, au transmis reprezentanţii ACSM Politehnica Iaşi.
Cine a fost Vasile Simionaș
Vasile Simionaș s-a născut pe 16 noiembrie 1950 și a fost un nume de referință în fotbalul românesc. Cariera sa a început în 1967, când a debutat la clubul CSM Roman pe postul de mijlocaș. În 1968, a trecut la Dinamo Bacău, iar un an mai târziu a ajuns la Poli Iași, echipa unde s-a consacrat. A jucat timp de 15 ani la cel mai înalt nivel, fiind parte din echipa de aur a Politehnicii Iași alături de Mihai Romilă și Gabriel Simionov. A fost un jucător de bază în echipele naționale ale României de juniori, tineret și olimpici, și a câștigat titlul de campion european cu echipa studențească a României.
Pe lângă performanțele din teren, Vasile Simionaș a avut o carieră remarcabilă și ca antrenor. A debutat în 1983 în rolul de antrenor la Poli Iași, iar ulterior a pregătit echipe din întreaga țară, printre care Oțelul Galați, unde a avut cea mai bună perioadă a sa. A reușit să promoveze Poli Iași și CSM Suceava în primul eșalon fotbalistic și a avut succes și în competițiile internaționale, conducând Oțelul Galați în Cupele Europene. A fost numit antrenorul anului în România în 1997 și s-a retras din activitatea fotbalistică în 2013, din cauza unor probleme de sănătate.
Dumnezeu sa-l ierte, un mare fotbalist, un mare antrenor! RIP
Dumnezeu sa-l ierte, un mare fotbalist, un mare antrenor! RIP
Dumnezeu sa-l ierte, un mare fotbalist, un mare antrenor! RIP
Simionaș este considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria echipei Politehnica Iași, pentru care a jucat 370 de meciuri în campionat, de-a lungul a 15 ani de carieră, 1969-1984, marcand 42 goluri. A făcut parte din echipa de aur a Politehnicii, alături de Mihai Romilă și Gabriel Simionov, cei trei formând o puternică linie de mijloc.
A jucat si pentru nationala Romaniei intre 1972-1976 fara gol marcat.
Dumnezeu sa-l ierte!
RIP. Cicocul mic clonei care nu este Politehnica Iasi.
Deci: Naste/Bucu, Munteanu, Ursu, Anton, Ciocarlan, Romila, Simionas, Florean (Mihai Danila), Cioaca, Nemteanu si Costea (mai era un vitezist, parca ceva cu A). Dar de Simionov nu-mi aduc aminte, nici sa ma pici cu ceara.
„Şimi”?!?… Cu „ş”?!…
Gabriel Simionov a jucat la Politehnica Iasi in 1975-1976 fiind adus de la Laromet Bucuresti. A murit in 2017.
mare fotbalist ! dar de mircea david „il dio” ati auzit ? il dio – asa a fost poreclit de italieni . cautati pe net . de ce mircea david nu a fost cetatean de onoare nici in iasi nici altundeva ? totul este pe interes valorile sunt lasate la urma !
da sigur mircea david – il dio a fost portar la nationala . este inmormantat la eternitate iasi