Local

Tragedie la Raliul Iașului. Pilotul Adrian Răspopa a murit! Evenimentul a fost anulat

Publicat: 04 sept. 2021
Conducerea competiţiei a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfaşurare şi anularea etapei

Vesti triste la Raliul Iașului unde, în urma unui stop cardio respirstor, pilotul Adrian Raspopa a murit. Din aceste considerente, evenimentul a fost anulat.

Râpa Galbenă nu se mai ține!

Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri a murit, după un accident suferit pe PS 2 a Raliului Iaşiului. În urma acestei cumplite veşti, organizatorii au decis anularea competiţiei.

„Pilotul Adrian Răspopa şi-a pierdut viaţa în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iaşului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiţiei a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfaşurare şi anularea etapei.

Conducerea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, prezentă la faţa locului, este în aceste momente alături de cei apropiaţi lui Adi şi de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanţele şi modul de intervenţie la locul accidentului.

Odihneşte-te în pace, Adi”, este comunicatul emis de Federaţia Română de Automobilism.

Cosmin Diacu, copilotul său, este în afara oricărui pericol, dar a fost transportat la spital pentru investigaţii.

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă”, au anunţat reprezentanţii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, la scurt timp după producerea evenimentului.

 

Comentarii
  • D-zeu să-l odihneasca în pace!!!,,,,,,, organizatorii competiției nu au nimic de spus despre acest nefericit incident, și cum răspund în fata legii pt organizarea deficitara și integritatea piloților?,,,,, sper sa se sesizeze organele competente

  • Dom’le avocat, ești dobitoc. Sunt riscuri asumate de către sportiv, mașina fiind echipata cu toate sistemele de protecție conform specificațiile sportive . Mașina aia care l-a ucis pe Adi, costa câteva sute de mii de euro . Mare idiot ești!

  • ma bucur ca a fost anulat un asemenea evenimet de rahat….din cauza voastra, boilor care sunteti care au organizat acest eveniment, individul va pilota spre rai si in rai…

  • Da intradevar e o nebunie maxima porcaria asta numita raliu acum mai nou mai mor si oamenii saracii. Atata lume jandarmerie poliție etc pentru ce o nebunie de cursă de masini aiurea.

  • Raliul mortii, asa ar trebui numit acest raliu de rahat. In fiecare an de cand exista aceasta competitie la Iasi (din 2007) au fost accidente teribile in acel loc. Trebuia schimbat traseu sau, pentru ca organizatorii stiau de acea portiune extrem de dificila si periculoasa, trebuia sa gaseasca solutii pentru amortizarea sau evitarea accidentelor etc. ceea ce implica, desigur, costuri suplimentare!! Rusine sa le fie organizatorilor, care vor scapa de orice raspundere, pentru ca, deh, traim in Romania. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!!

Adauga un comentariu