Actualitate

Traian Băsescu, avertisment dur legat de clanurile ţigăneşti care au revenit în România

Publicat: 07 iun. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu, critici acide la adresa lui Ludovic Orban: ”Nu are nimic comun cu guvernarea”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lansează un avertisment dur ce are legătură cu clanurile de ţigani care au revenit în România. Fostul preşedinte afirma, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că aceştia par să refuze să respecte legile ţării.

Traian Băsescu afirma faptul că dacă MAI continua să traseze impasibil problema, peste şase luni romanilor le-ar putea fi frică să mai iasă pe străzi după căderea întunericului, sau le-ar fi frică să plece într-o vacanţă de frica hoţilor care i-ar putea lăsa fără bunurile din locuinţa.

”Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, subliniază el.

Traian Băsescu despre clanurile ţigăneşti reîntoarse în România: O să fie prea târziu

În viziunea fostului preşedinte al României, dacă MAI nu va reacţiona de curând, peste şase luni reacţia organelor legii vă fi în van. Grupările mafiote vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile în care se afla, iar acest lucru se vede deja. Traian Băsescu a explicat că sunt grupări de spărgători de locuinţe care deja au început să facă prăpăd în anumite zone ale ţării

”Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine ,se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa”, susţine fostul preşedinte.

Grupările îşi vor împărţi zonele şi vor percepe taxe de protecţie pentru comercianţi

Fostul preşedinte spune faptul că grupările interlope vor pune stăpânire, într-un mod violent, pe diverse zone ale ţării şi vor impune taxe de protecţie pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în zonele de influenţă. Violenţa în spaţiul public va deveni un divers cotidian dacă autorităţile nu iau măsuri rapizi şi concrete. El consideră că poliţia şi jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii.

”Cei 2500 poliţişti de proximitate nu au cum să acopere toată ţara, iar falnica şi bine plătita poliţie locală, raportează primarului despre gropile din asfalt şi ocoleşte cu mare grijă zonele mafiei ţigăneşti sau cartierele unde spargerile de locuinţe au devenit frecvente. Iar peste toate, ori de câte ori în temperature ridicată a unei intervenţii în forţă un jandarm sau un poliţist reacţionează mai bărbăteşte, să te ţii critici şi înfierări la adresa instituţiilor statului şi a oamenilor plătiţi să impună legea în stradă, dacă este nevoie făcând uz de forţă şi de armă. Când văd un poliţist sau un jandarm lovit de un infractor, parcă am impresia că statul însuşi a primit un pumn în plină figură, dar societatea îi cere statului să răspundă proporţional la violenţa infractorului. Iar infractorul nu stă pe loc , pentru ca statul să-I răspundă proporţional. Ori mai loveşte odată, ori fuge şi lasă statul fără răspuns proporţional”, declară Traian Băsescu.

Politiile locale trebuie să devină partenere cu Poliţia Naţională

O modalitate prin care se poate stopa acest val de infracţiuni este reprezentată de colaborarea poliţiştilor locali cu cei naţional. Totuşi, dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, este posibil ca peste şase luni, romanilor să le fie frică să iasă noaptea din acasă afirma Traian Băsescu.

”Nu mai avem prea mult timp. Poliţiile locale trebuie să devină un partener al Poliţiei Naţionale. Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliţie informaţii despre grupări infracţionale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poştaşii, trebuie să se implice în asigurarea siguranţei cetăţeanului. Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea întunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor. Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, conchide Traian Băsescu.

Comentarii
  • Jalnic, ai mai ajuns Basescule!Ai ajuns ca nici clanurle tiganesti nu se mai uita la tine.Ce vremuri erau, cand te bagai la dans in cercurile tiganilor,care la sfarsit iti mai aruncau cate un lantisor,fratele tau mai colabora cu ei in afaceri,botezuri,iar tu ii protejai,etc.Ce mai amintiri !

Adauga un comentariu