Actualitate

Traian Băsescu, avertisment pentru Ludovic Orban: „Nu-i dai nicio şansă medicului-erou dacă îl plimbi pe la Iași și București”

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu avertisment pentru Ludovic Orban Nu-i dai nicio şansă medicului-erou dacă îl plimbi pe la Iași și București
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Fostul președinte, Traian Băsescu, îl somează pe premierul Ludovic Orban și îi sugerează să-l trimită pe medicul cu arsuri în străinătate. Vă reamintim că medicul a intervenit pentru a salva mai mulți pacienți, însă a suferit arsuri grave pe 80% din corp.

„Orban!

Acum!

Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.

Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte”, a spus Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primului bilanț cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț.

Un avion militar va decola către Iaşi pentru o misiune de evacuare medicală

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola, în noaptea de sâmbătă spre duminică, spre Iaşi pentru o misiune evacuare medicală, ca urmare a incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

„Referitor la situaţia de la Piatra Neamţ, putem confirma că Forţele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iaşi către Bucureşti, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan. Aeronava va decola în această noapte către Iaşi, de pe Baza 90 Transport Otopeni”, informează MApN.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Şapte persoane sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.

Resurse medicale din trei judeţe, implicate în transportul persoanelor rănite

Autospeciale şi ambulanţe din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi vor transporta, la Spitalul Judeţean Iaşi, pacienţii răniţi în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, potrivit IGSU, care a anunţat că zece persoane au decedat, iar şapte sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.

Resurse medicale implicate sunt următoarele: de la ISU Neamţ – o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic, de la ISU Iaşi – două autospeciale pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic, de la ISU Bacău – o autospecială pentru transport victime multiple, de la SAJ Neamţ – nouă ambulanţe tip B.

Pentru transportul pacienţilor, mijloacele de la ISU Bacău vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Judeţean Iaşi.

Premierul, ședinţă de urgenţă la MAI cu Arafat şi responsabili ai IGSU pentru a superviza gestionarea efectelor incendiului de la Piatra Neamţ

Premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă seara, la sediul MAI, la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat surse guvernamentale.

Adauga un comentariu