Actualitate

Traian Băsescu, despre biserici și pelerinaje: „În România oamenii merg la biserică să se roage“

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre biserici și pelerinaje În România oamenii merg la biserică să se roage
Fostul președinte Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre mersul oamenilor la bsierici și pelerinaje. Europarlamentarul PMP este de părere că românii trebuie lăsați să meargă la biserici și în pelerinaje.

Președintele onorific al PMP consideră că România a rămas un pilon al creștinismului deoarece în Occident bisericile sunt tot mai goale și din spate vin tare moscheile care sunt tot mai pline și fac tot mai mulți prozeliți.

Traian Băsescu susține că pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare și să se ia toate măsurile de siguranță pentru ca să fie protejată și sănătatea publică.

„Pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare, cu respectarea măsurilor de siguranță, pentru că sănătatea e cea mai importantă. În vreme ce în Occident, bisericile sunt destul de goale, la o competiție cu moscheile, care fac tot mai mult prozeliți, la noi, oamenii vor să meargă  să se roage. Din acest punct de vedere, România e un pilon de creștinătate, care nu trebuie zdruncinat, dimpotrivă: trebuie consolidat!”, a declarat Traian Băsescu.

ÎPS Teodosie: „Suntem legați în fața Sfântului Andrei”

Pelerinajul la Sfânta Peșteră cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei a iscat multe probleme. Pe o parte, reprezentanții bisericii cer ca oamenii să poate merge în pelerinaj, în timp ce guvernanții și instanța au interzis acest lucru.

ÎPS Teodosie a declarat că sărbătoarea de Sfântul Andrei va fi una împlinită, la Sfânta Peșteră a apostolului și a făcut un apel la autorități să nu-i întoarcă pe închinători din drum. Înaltul prelat a precizat că la peșteră au fost marcate fluxurile pentru închinători, astfel ca distanța socială să fie respectată și niciun credincios să nu se îmbolnăvească.

„Tradiția este ca pelerinii să vină chiar de ziua Sfântului Andrei. Cred că se vor aduna ceva oameni. Există marcaje unde să stea credincioșii, există fluxuri, există îndemnul, pe care l-am făcut și astăzi, pentru ca oamenii să respecte regulile sanitare și cred că mâine va fi o sărbătoare împlinită pentru cei ce vor veni la peșteră.

Mă adresez Poliției și Jandarmeriei, să aibă înțelegere și să nu întoarcă pe nimeni, pentru că suntem legați în fața Sfântului Andrei, pentru că se respectă toate normele de protecție sanitară pentru ca nmeni să nu se îmbolnăvească, dimpotrivă, eu cred că cei care vor veni acolo vor deveni mai sănătoși, pentru că acolo este loc de vindecare, pentru că Sfântul Andrei nu ne-a părăsit, Sfântul Andrei este încă în comuniune cu noi, deci trebuie să fim și noi recunoscători”, a declarat ÎPS Todosie.

ÎPS Teodosie, oprit de un filtru al poliției

ÎPS Teodosie a fost oprit de un filtru al poliției în timp ce se îndrepta spre Peștera Sfântul Andrei pentru slujbă. Oamenii legii i-au verificat actele șoferului arhiepiscopului Tomisului. După ce au fost legitimați, ei au fost lăsați să își continue drumul.

ÎPS Teodosie a chemat toți preoții din Eparhia Tomisului să vină să participe la slujba oficiată de Sfântul Andrei. El i-a invitat chiar și pe Ludovic Orban și Klaus Iohannis după ce autoritățile au anunțat că la slujbă pot participa doar oamenii din județul Constanța.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, vineri seara, că pelerinajul de Sfântul Apostol Andrei, de pe 30 noiembrie, care se ține anual în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol din localitatea Ion Corvin se va ține, în cele din urmă.

Adauga un comentariu