National

Traian Băsescu, despre Ludovic Orban: Hasta la vista, baby

Publicat: 12 iul. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu îi explică premierului Ludovic Orban că are toate instrumentele necesare pentru a lua măsurile sanitare, iar dacă nu face asta ar putea la fel de bine să plece.

”Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…
România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS.

Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările tranfrontariele grave pentru sănătate.

Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.
Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.

Toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.

Tu și guvernul, dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională.
Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării.
ACȚIONEAZĂ!
Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul.”, scrie Traian Băsescu.

Comentarii
  • Hasta la Vista, informatorului Securitatii „Petrov” – care a facut rau poporului sau timp de 10 ani si nu conteneste sa spurce pamantul Romaniei cu prezenta diabolica…

  • Spurcaciunea de Petrov și partiduletul lui de informatori și securist trebuie sa știe -SE FINI LA COMEDI- gata porcovanilor nu mai pacăliți poporul! JEGURI SECURISTE !

Adauga un comentariu