National

Traian Băsescu: „Eu m-aş duce la zece dezbateri cu doamna Dăncilă”

Publicat: 12 nov. 2019

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi sfătuieşte pe Klaus Iohannis să aibă cât mai multe confruntări electorale cu Viorica Dancila înainte de turul II al alegerilor deoarece este „un partener de dialog absolut convenabil”.

”Eu m-aş duce la zece dezbateri cu doamna Dăncilă. (…) O consider un partener de dialog absolut convenabil pentru turul doi. Nu văd de ce n-ar avea întâlniri cu doamna Dăncilă”, a spus Băsescu, adăugând că, din experienţă, ştie că reflexul staffului este de prezervare a cotei electorale, ”dar este păcat”.

Europarlamentarul PMP a arătat că în orice variantă Klaus Iohannis va câştiga alegerile, dar electoratul merită o dezbatere de idei.

”Şi dacă se întâlneşte cu doamna Dăncilă, şi dacă nu se întâlneşte, tot câştiga. De ce să nu dai publicului aceasta confruntare de idei”, a afirmat fostul preşedinte, la Digi24.

Traian Băsescu a subliniat că Viorica Dăncilă mai poate creşte ca procent, dar nu destul cât să pună vreo problemă.

”Eu cred că va ajunge la un 30%, chiar 35%, doamna Dăncilă. Va creşte, însă nu suficient ca să-i pună probleme domnului Iohannis, care e bine lansat pe culoarul alegerilor, chiar dacă 37% nu e cel mai confortabil scor pe care să-l obţii”, a susţinut fostul preşedinte.

În acest sens, Băsescu a amintit de alegerile la Primăria Capitalei din 2000, când a avut 17% în primul tur, iar Sorin Oprescu peste 40 de procente, în acesta din urmă a pierdut clar în turul doi.

”Avantajul lui Iohannis este ca o are pe doamna Dăncilă contracandidat, deci este imposibilă o astfel de răsturnare”, a mai spus Traian Băsescu.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu