National

Traian Băsescu lansează un atac extrem de dur împotriva celor de la PSD și PNL: „Lui Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu”

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Traian Băsescu lansează un atac extrem de dur împotriva celor de la PSD și PNL Lui Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu
Traian Băsescu lansează un atac extrem de dur împotriva celor de la PSD și PNL: „Lui Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu”

Fostul președinte Traian Băsescu lansează un atac extrem de dur împotriva celor de la PSD și PNL. Băsescu susține că, în numele stabilității necesare din cauza războiului, cele două mari partide impun o dictatură mascată în România.

„Povestea asta cu alianța pentru stabilitate, că noi aveam două războaie la graniță, în mintea unor înfierbântați, unul în Ucraina și unul în Orientul Mijlociu. Aveam două războaie la care … vai de noi, ce nenorocire! Ne încurcă, ne trebuie stabilitate.

Păi hai să vedem ce fel de stabilitate vor domnii de la PSD și PNL.

Au pus candidat unic peste tot unde primar este de la Alianța Drepta Unită, în speță, de la USR, și la Bacău, și la Alba, și la Timiș, și la Constanța, peste tot, și la Sectorul 1 și-au pus candidați susținuți de ambele partide, ca să îi poată elimina, să aibă o stabilitate totală, să fie numai ei peste tot, de la Nord la Sud și de la Est la Vest, să fie numai PSD cu apendicele său PNL.

În realitate, ei vorbesc de stabilitate, înțelegând definiția stabilității ca fiind aceeași cu definiția dictaturii. Deci ei vor să dicteze 10 ani. Până și loazele pe care le au în administrația locală le susțin, să le mențină și cu PNL-ul, și cu PSD-ul. Deci stabilitatea pe care o propovăduiesc este, de fapt, un soi de dictatură mascată. Asta vor să obțină”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu critică virulent abordarea lui Iohannis

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că se folosește de chestiunea sistemelor Patriot pentru a obține o funcție înaltă pe scena internațională.

„Cred că Iohannis are o abordare greșită. Eu știu, spre exemplu, pentru țările care au dat F-16 Ucrainei, să nu credeți că le-au dat degeaba! Din suma alocată de Uniunea Europeană, aceste țări își iau valoarea bunului pe care l-au cerut, valoarea F-16. Din banii pe care i-au dat Statele Unite, ne luăm valoarea unei baterii Patriot și comandăm altul. În fond, n-avem în funcțiune, deci asta e o exagerare, noi n-avem în funcțiune decât o baterie, care, din câte știu, este prioritar destinată apărării Bucureștiului și probabil ceva către Deveselu, și ceva către Kogălniceanu, ca rază de acoperire, dar, mi se pare, acest târg pe care îl clamează este, de fapt, în interes propriu”, a adăugat Traian Băsescu.

Băsescu: „El a descoperit ce înseamnă funcțiile

Întrebat ce funcție mai poate să obțină Klaus Iohannis, Traian Băsescu a spus: „El a descoperit ce înseamnă funcțiile, high-life-ul și probabil vrea să îl mențină până la sfârșitul vieții, dar nu așa se obține. Se obține prin negocieri îndelungate. Dacă voia o funcție la Uniunea Europeană sau la NATO, trebuia de acum un an să declanșeze o adevărată campanie prin Ministerul de Externe, să își facă aliați, să identifice poziția pe care o vrea”.

„Domnul Iohannis pare că spune așa, «Biden, eu îți dau un Patriot, că și așa nu-s montate», mai sunt trei instalații care nu sunt funcționale, «dau o unitate Patriot la schimb cu o funcție, ce funcție îmi dați mie?». Nu l-am auzit să spună «România are nevoie de combustibil nuclear pentru Cernavodă», îl luăm din Canada, «vreau să îmi dați combustibil nuclear la contravaloare», a spus fostul Președinte.

Traian Băsescu: „Lui Ciolacu îi duduie economia în cap ca lui Tăriceanu!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că banii din PNRR stau blocați la Banca Națională, asta pentru că Guvernul nu ar fi în stare să-i acceseze. De asemenea, Băsescu susține că ”lui Ciolacu îi duduie economia în cap ca lui Tăriceanu”.

„Avem investiții din bani de la bugetul de stat, în vreme ce banii din PNRR stau blocați în Banca Națională pentru că nu au proiecte să-i acceseze. Sunt banii din PNRR, plus banii din bugetul pe 2022-2027 (bani europeni), care n-au fost cheltuiți. În total, sunt vreo 80 de miliarde.

Cel mai ușor e să împrumuți bani, să-i dai clientelei politice în teritoriu înainte de alegeri pentru a-ți cumpăra suportul electoral. Aici cred că românii vor trebui să suporte o curbă de sacrificiu prin creșterea enormă a taxelor după alegeri”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Traian Băsescu consideră că declarațiile lui Marcel Ciolacu, cel care laudă bunul mers al economiei, nu sunt acoperite și îl compară cu perioada lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Când tu, în loc de Dacii – care-s bune, le vezi în toată Belgia – tu cumperi pentru Poliție BMW-uri, îmi apre rău, dar asta e… Și lui Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu. Îi duduie economia-n cap”, a mai declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Comentarii
  • Da pe timpul lui Basescu -Petrov duduia tot,nu numai economia,cand adversarii,prietenii,colegii sai erau dusi la puscarie.Un tupeist nesimtit.Cum poate sa mai iasa in public?

Adauga un comentariu