Actualitate

Traian Băsescu laudă reforma lui Tudorel Toader în privinţa procurorilor de la DNA

Publicat: 18 nov. 2019

Fostul preşedintele Traian Băsescu laudă modificările propuse de Tudorel Toader. Este vorba despre majorarea experienţei minime pentru procurorii care vor să activeze în cadrul DNA.

„Nu foloseşte la nimic să o mai ţinem pe discursul anticorupţie. Eu am sesizat ceva. Noi am început lupta anticorupţie cu arestări. Trebuia să insistăm pe pregătirea procurorilor anticorupţie. Trebuie să te îngrijeşti ca magistraţii să fie oameni de înaltă calificare. Pntru că au de luat deciziii grele. Trebuia să avem grijă ca prin lege experienţa procurorilor să nu fie la mâna unor şefi, fie ei de DNA. Trebuia ca prin lege să aibă minim 8 ani ca să ajungă la DNA, să fi trecut prin parchetele inferioare. Acest lucru s-a făcut abia prin modificarea pe care a făcut-o Tudorel Toader. Ajungeau la DNA cu 2-3 ani vechime. Nu e posibil!”, a spus Traian Băsescu.

Vechimea minimă pentru procurorii DNA şi DIICOT era de 6 ani. Aceasta a fost majorată la 8 ani prin modificarea legilor justiţiei în Parlament. Ulterior, prin OUG 92/2018, Guvernul a majorat vechimea minimă la 10 ani.loading...

Adauga un comentariu