Actualitate

Traian Băsescu, reacţie dura la USR: Calcul al USR este unul greşit

Publicat: 21 oct. 2019

Europarlamentarul PMP crede că cei de la USR au început să se erodeze. În urma acestui lucru, Traian Băsescu crede că cei din USR nu vor putea depăşi la alegerile parlamentare, PNL-ul. Traian Băsescu afirma că, datorită acestui lucru, USR ar trebui să rămână buni parteneri cu PNL. În altă ordine de idei, Băsescu afirma că, după ce PNL şi USR au declanşat criză politică, cei din urmă nu ar trebui să îi lase singuri pe liberali.

Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la Digi 24, că USR doreşte să facă o alianţă cu PNL după alegerile parlamentare, dar această formaţiune să fie vioara întâi, şi nu liberalii.

„Am tot văzut la Bârnă, astăzi am văzut şi la Cioloş o explicaţie ceva mai consistentă, ideea este că acum este momentul şi cred ei, socotind europarlamentarele, că ar putea face o majoritate împreună cu PNL-ul, USR şi PNL, dar cu ei vioara întâi, ei aşa presupun, că ar fi primii. Eu le spun altceva de aici, că au început să erodeze şi că nu vor putea să depăşească PNL aşa că mai bine ar fi să rămână buni parteneri ai PNL-ului, aşa cum au fost trei ani”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu crede că cei din USR nu vor fi uşor de cooptaţi în Guvernul Orban

„Este clar astăzi, când şi Cioloş a lăsat să se înţeleagă că asta e soluţia lor, neparticiparea la Guvern, îmi dau seama că e o decizie internă foarte puternică. Cât timp a spus-o numai Bârnă, ziceam, mă rog, fără experienţă, mai repezit, dar astăzi a confirmat-o Cioloş ceea ce înseamnă că este greu de presupus că vor fi înduplecaţi cu uşurinţă să intre în Guvern efectiv, vor promite probabil sprijin, care se va manifesta când da, când nu.(…) Să nu votezi Guvernul liberal, chit că nu intri în guvernare, ei ar pierde foarte mult dacă ar face lucrul ăsta”, a explicat fostul preşedinte.

El consideră că acest calcul al USR este unul greşit.

„Ei au un calcul greşit după părerea mea. În situaţii de astea neclare, singurul lucru care te individualizează este loialitatea faţă de un proiect pe care l-ai pornit ori dacă începi să o bâjbâi în situaţii neclare… Toţi cei care încep să bâjbâie sunt puşi într-un sertar şi vrei să uiţi de ei. Aici singură formulă este loialitatea faţă de proiectul pe care l-ai început şi la mijlocul lui te opreşti şi spui eu nu mai vreau. (…) Niciodată nu am trecut, în bătălia de a-mi atinge obiectivul politic, nu am trecut anumite linii roşii. Ori aici e o ditamai centura roşie, să nu laşi PNL-ul singur, după ce ai început cu el să creezi criză politică. Deci e un tip de gest care nu se uită, multe altele se uită, ăsta e greu, e greu că ai dat jos un Guvern”, a mai afirmat Traian Băsescu.loading...

Adauga un comentariu