National

Traian Băsescu s-a hotărât. Acesta vrea să candideze pentru Primăria Capitalei

Publicat: 28 iul. 2020
Traian Băsescu, fostul președinte al României
Traian Băsescu, fostul președinte al României

Traian Băsescu, a declarat, marți seara, că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei, la alegerile locale din toamna acestui an. Potrivit fostului președinte al României, singura problemă este decizia partidului.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, marți, la Digi24, că PMP va avea liste complete de candidați la Consiliul General, candidați la sectoarele Capitalei, dar și la Primăria Generală. Băsescu a afirmat că PMP singur, fără el, are 10% în București.

Condiția pusă de Traian Băsescu pentru a candida la Primăria Generală

Anterior, în cursul zilei de marți, fostul președinte anunțase că e hotărât să candideze la Primăria Capitalei în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune.

Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

”Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu.

Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui… Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării: „Mai rămâne să le dăm judecătorilor parafă de medic!

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării. Traian Băsescu a criticat propunerea care prevede că judecătorii trebuie să autorizeze internarea bolnavilor de coronavirus. Fostul președinte susține că s-a ajuns într-o situație ridicolă.

„Ce vreți mai ridicol de atât? În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut, este mare dispută dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic.

Mai rămâne să dăm judecătorilor, de la judecătorii și până la Curtea Supremă câte o parafă de medic”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa Facebook.

Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării: „Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!“

Situația este considerată de Traian Băsescu drept una ridicolă.

„Probabil unii vor susține și că un procuror trebuie să asiste controlul medical al pacientului.

Oare ne dăm seama la ce ridicol s-a ajuns în dezbaterea politică? Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!“, a precizat TRaian Băsescu.

Senatorii juriști au reluat luni dezbaterile pe proiectul de lege privind carantina, iar Ministerul Justiţiei a depus un punct de vedere în comisie referitor la carantinare şi izolare.

La ședință participă și secretarul de stat Raed Arafat, care a spus că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri în cazul pacienților asimptomatici care nu respectă izolarea. Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale, care arată că peste 50% din infecțiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici.

Adauga un comentariu