Actualitate

Traian Băsescu vorbeşte despre monstrul din Mehedinţi: Vina nu este a judecătorului

Publicat: 16 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu vorbeşte despre monstrul din Mehedinţi Vina nu este a judecătorului
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu vorbeşte despre montrul din Mehedinţi şi explică, într-o intervenţie la un post de televiziune faptul că vina pentru eliberarea acestuia nu este a judecătorului. Traian Băsescu este de părere că judecătorul nu are nicio vină pentru ca el s-a pronunţat în baza unor recomandări pozitive referitoare la deţinutul din Mehedinţi. Europarlamentarul PMP a vorbit şi despre faptul că judecătorul nu avea cum să-l ţină pe om în puşcărie.

Traian Băsescu vorbeşte despre monstrul din Mehedinţi: Nu sunt omul care să le ia apărarea judecătorilor

Traian Băsescu a explicat că nu îi ia apărarea judecaatorului dar recunoaşte faptul că acesta nu putea să îl ţină în puşcărie pe bărbat. Autorităţile au concluzionat faptul că bărbatul nu ar mai trebui ţinut în închisoare, iar judecătorul a luat această decizie pe baza raportului întocmit de aceştia. În altă ordine de idei, fostul preşedinte vorbeşte şi despre faptul că menirea unui judecător nu este de a ţine cu ani de zile pe cineva în puşcărie ci să judece pe baza lucrurilor pe care le primeşte. În direct la ”Dosar de politician”, Traian Băsescu a afirmat că nu este ommul care să-i apere cu orice preţ pe judecători, dar acum este clar că acesta a avut recomandări bune în dosar:

”Magistratul a avut în față un dosar de bună purtare al pușcăriașului, a avut, cu certitudine, recomandările comisiei în față. Magistratul nu este pus acolo să te țină în pușcărie câte zile ai. Dacă autoritățile desemnate să aprecieze purtarea observată de-a lungul timpului a unui condamnat, cum că poate fi eliberat, judecătorul, în principiu, nu are de ce să-l țină pe acel om în continuare, în pușcărie. Deci cred că problema o avem la penitenciar, și nu la magistrat. Magistratul a avut un dosar cu recomandări foarte bune, nu cred că problema este la magistrat. E ca și cum magistratul are în față declarațiile a cinci martori că ai jefuit o casă. Sigur că el o să-i creadă pe cei cinci martori după ce îi audiază. La fel s-a întâmplat și cu acest nenorocit care a fost eliberat condiționat. (…) Înțeleg că au fost cinci victime într-un jaf. Cine știe condițiile în care s-a produs acel jaf. Poate a fost viața lui contra vieții celorlalți. (…) Nu sunt eu omul care să-i apere cu orice preț pe judecători, dar este clar că judecătorul a avut niște bune recomandări în dosar”, a declarat Traian Băsescu.

Procurorul General al României a cerut un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria care a decis eliberarea monstrului

Procurorul General al României, Gabriela Scutea, dispus un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în cazul fetei incendiate Asta în condițiile în care, înainte de tragedie, aceasta îl reclamase pe individ la Poliție pentru viol și agresiune, însă autoritățile nu au luat nicio măsură împotriva lui.

”În contextul interesului generat în spațiul public de cauza privind minoră victimă a tentativei de omor prin incendiere din județul Mehedinți, precizez că, pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în care au fost formulate acuzații de viol. Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii și până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce privește actele referitoare la persoana vizată de acuzații”, a transmis procurorul general al României

Fata a ajuns sâmbătă seară la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București după ce înainte ajunsese la spitalul din Craiova. Lipsa paturilor speciale pentru marii arși a făcut ca ea să tot fie plimbată între spitale. Starea ei este critică: are arsuri profunde pe 90% din suprafața corpului și respiră cu ajutorul aparatelor.

Criminalul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Adauga un comentariu