Actualitate

Traian Berbeceanu depune jurământul de prefect al Capitalei – LIVE VIDEO

Publicat: 23 oct. 2020
Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei
Vineri, 23 octombrie 2020, începând cu ora 12.30, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, va participa la ceremonia de învestire în funcția de prefect al Municipiului București a lui Traian Berbeceanu.
Evenimentul va avea loc în fața sediului Instituției Prefectului București.

Ludovic Orban: „Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect”

“Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din legislaţie şi din hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi la şedinţa de Guvern vom opera această modificare.

Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect care se află în evaluare. (…) Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte“, a afirmat Ludovic Orban.

Atitudinea prefectului Gheorghe Cojanu a fost criticată și de președintele Klaus Iohannis. Acesta a taxat modul în care a vost gestionată situația din Capitală în contextul creșterii numărului de cazuri la mia de locuitori.

Gheorghe Cojanu și-a pierdut funcția după o serie de gafe

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile. Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie.

Adauga un comentariu