Actualitate

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: „Am luat în calcul carantinerea pe zone în București”

Publicat: 28 oct. 2020
Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că, în eventualitatea introducerii altor măsuri, s-a luat în calcul și carantinarea pe zone în Capitală ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Mai mult, Traian Berbeceanu spune că în privința locurilor de joacă, forțele de ordine vor fi direcționate și vor face verificări.

Prefectul Capitalei subliniază faptul că nu vrea să se creeze o emoție publică, înainte de o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„În mod categoric am luat-o în calcul, cel puțin vizavi de anumite zone. Nu vrem să se creeze emoție publică sau să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul. Forțele de ordine vor fi direcționate în acest sens, inclusiv Poliția Locală, vor face verificări în acest sens”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Cel mai probabil ședința CMSU va avea loc lunea viitoare când se împlinesc două săptămâni de când suntem în scenariul roșu.

Traian Berbeceanu a fost validat pentru funcția de prefect al Bucureștiului

În urmă cu o săptămână, șeful cabinetului ministrului de Interne Marcel Vela, l-a validat pentru funcția de prefect al Capitalei pe fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu. Ședința Guvernului în care a fost aprobată hotărârea de guvern este încă în desfășurare.

Pentru a putea fi numit în această funcție, Traian Berbeceanu a fost angajat marți în grupul deputaților Partidului Național Liberal ca funcționar public. Aceasta era o condiție obligatorie deoarece această funcție poate fi ocupată doar de o persoană care face parte din corpul funcționarilor publici. Astăzi, premierul Ludovic Orban a anunțat că Gheorghe Cojanu va fi înlocuit din funcția pe care o deține. Acesta a menționat că Traian Berbeceanu este una dintre variantele pe care le-a luat în calcul.

Jandarmeria Română are un nou șef. Iată cine a fost numit

Alin Mastan, prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost împuternicit astăzi în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis, marţi, Ministerul Afecerilor Interne.

Marcel Vela, tot astăzi, l-a împuternicit pe colonelul Uzlău Liviu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din I.G.J.R în funcția de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major.

Adauga un comentariu