Economic Local

Training pentru tineri în domeniul modelării digitale, imprimare 3D și tăiere laser

Publicat: 12 feb. 2020

Centrul Regional de Studii Nord-Est a organizat la Iași, în cadrul proiectului Craft 4.0, evenimentul Focus Grup. Desfășurat în perioada 7 – 8 februarie 2020, evenimentul a avut ca scop identificarea nevoilor de instruire în competențe digitale ale micilor întreprinzători care își desfășoară activitatea în domeniul creativ. Prima parte a evenimentului s-a desfășurat în cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Aici au participat elevi voluntari și îndrumători ai Cluburilor de Inventică și de Robotică din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” și ai Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț.

„Prezenți la eveniment au fost profesori, studenți și absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design, specializarea Design de Produs, cât și reprezentanți ai Asociației Meșterilor Populari – Meșteșugurile Prutului din Iași. Au fost prezentate studii de caz identificate de consorțiul de proiect, s-au evidențiat principalele provocări pe care artizanii le întâmpină și principalele avantaje ale utilizării modelării digitale și a imprimării 3D în vederea dezvoltării sectorului manufacturier”, au precizat reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Se sprijină educarea tinerilor în sectorul modelării digitale

A doua parte a evenimentului a avut loc la Sala de Conferințe a Hotelului Unirea din Iași și a constat într-un workshop în care elevii și profesorii au conturat planul de training și curricula de curs ce urmează a fi propusă în consorțiul de proiect.

„Această întâlnire de lucru a prilejuit realizarea unui schimb de experiență între elevii celor două Colegii Naționale din Piatra Neamț, studenții și absolvenții Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, iar prima parte a evenimentului s-a încheiat cu o vizită de lucru în atelierele facultății”, au mai precizat oficialii ADRNE.

Craft 4.0 este un proiect european care este finanțat prin programul Erasmus+. Acesta are ca obiectiv sprijinirea dezvoltării sectorului manufacturier prin furnizarea cursurilor de instruire în domeniul modelării digitale, imprimare 3D și tăiere laser.loading...

Adauga un comentariu