Magazin

Trambulina, prilej pentru sport si un strop de imponderabilitate

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trambulina prilej pentru sport si un strop de imponderabilitate

Nu multi dintre noi stim ca trambulina montata pe sol a condus la aparitia unui sport de competitie in care participantii prezinta o serie de miscari acrobatice. Cine ar fi putut crede ca efectul de elasticitate al unei trambuline ar putea aduce ideea dezvoltarii unor competitii in care spectatorii stau cu sufletul la gura privind multiple rasuciri in aer, sincronizari intre participanti, totul intr-un spectacol de zile mari.

Pentru utilizare casnica, ca sa spunem asa, trambulina copii este preferata tuturor. Fiecare moment in care desprinderea de pe plasa elastica va aduce copiilor o bucurie pe care acestia o percep prin dorinta continua de a se juca in acest mod. Este de inteles ca o trambulina copii este adaptata atat ca dimesiuni cat si ca modalitati de protectie.

Spatiul necesar pentru o trambulina trebuie sa fie suficient si adaptat in functie de dimensiunile acesteia. Actualmente sunt dipoibile trambuline copii atat pentru interior cat si pentru exterior. 

Diferentierea este realizaza pe doua paliere. Un criteriu se refera la diametrul sau in general suprafata plasei elastice, iar celalalt este asociat cu nivelul de protectie pe care trambulina il va oferi participantilor la sarituri.

Este de preferat ca utilizarea acestor trambuline copii sa fie facuta in aer liber pentru a oferi celor mici, sau celor mai mari, posibilitatea de a se bucura de razele soarelui si aer curat. Curtea casei este cel mai bun loc pentru montarea unei trambuline pentru copii, de aceea indentificati spatiul comparand diametrului trambulinei cu locul in care ati dori sa o instalati.

Verificati in prealabil ca zona de instalare sa aiba un zona tampon intre marginile trambulinei si oricare alte obiecte sau vegetatie, In acest mod veti proteja plasa de siguranta a trambulinei de eventuala posibilitate de agatare si rupere.

Pentru montaj vor trebui repectate informatiile pe care producatorul le include la oricare model de trambulina copii. Cea mai importanta solicitare va fi cea legata de planeitatea terenului cand montajul de face la exterior. Stabilitatea suportului plasei elastice este foarte importanta pentru a nu aparea pericol de rasturnare.

Daca acest lucru este verificat nu aveti niciun fel de grija pentru ca toate materialele din care este confectionata aceasta trambulina copii sunt foarte solide si testate la intindere si solicitari multiple. 

Dintre modelele de trambuline pentru copii puteti alege diferite forme ale suprafatei elastice disponibila. Fie veti prefera o trambulina rotunda, una hexagonala, sau una rectangulara, important este sa faceti o asociere intre geutatea actuala a participantilor la joaca si informatiile aratate de producator. Nu veti depasi niciodata valoarea de greutate maxima admisa, chiar daca plasa elastica este produsa si testata cu o marja de rezerva pentru acest aspect.

Daca toate cele aratate pana acum sunt in linia asteptarilor pe care le aveti de la o trambulina copii, atunci nu va ramane decat sa o alegeti pe care potrivita si nu in ultimul rand pe cea preferata de catre copii. Este un prim pas care va aduce celor mici placerea testarii pentru o clipa a senzatiei de imponderabilitate, joaca si distractia pe masura impreuna cu cei de varsta lor. Un efect suplimentar va fi directionarea lor catre un sport de competitie care le poate oferi mari satifactii in viitor.

Preferati sa scoateti copii din rutina zilnica, preferati sa-i indepartati cel putin pentru cateva ore de asaltul tehnologiei venite prin ecrane de computer sau smartphone si scoteti-i la joaca pe trambuline special concepute pentru varsta lor.

Pe langa miscarea in aer liber cei mici vor primi inca un lucru extrem de important. Dorinta de a intra intr-o competitie si a depune efort in a deveni intr-o buna zi campioni la salturi pe o trambulina de competitie.

 

Adauga un comentariu