Local

Transmisiune eveniment, aniversară, a Ansamblului Consiliului Județean Iași

Publicat: 28 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Transmisiune eveniment aniversară a Ansamblului Consiliului Județean Iași
Ansamblul Artistic Profesionist "Constantin Arvinte" al CJ Iași împlinește duminică, 29 noiembrie, doi ani de activitate

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași împlinește duminică, 29 noiembrie, doi ani de activitate artistică. Cu acest prilej, în această zi, începând cu ora 15.00, Ansamblul va difuza un material video special pe pagina de facebook a instituției. Acesta va cuprinde un interviu cu reputatul compozitor, dirijor și folclorist Constantin Arvinte (94 ani), care este născut în comuna ieșeană Voinești și s-a format la Conservatorul de Muzică și Artă Dramatică „George Enescu” din Iași, precum și un spectacol aniversar.

Reprezentația, susținută în condiții speciale, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a adus pe scenă pe dansatorii, artiștii instrumentiști și apreciații soliști vocali ai Ansamblului, Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Andrei Balan și Ana-Maria Ababei. Conducerea muzicală este asigurată de Dumitru Lucaci, iar coregrafia este semnată de managerul Petre Șușu. În transmisiunea de mâine vor fi inserate și înregistrări cu momente speciale din activitatea de până acum a Ansamblului CJ Iași, între care se vor regăsi fragmente din spectacole în care invitați speciali au fost nume celebre precum Laura Lavric, Ionuț Dolănescu și Ciprian Pop.

Adauga un comentariu