Actualitate

Transnistria vorbește despre noi focuri de armă la granița cu Ucraina

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Transnistria vorbește despre noi focuri de armă la granița cu Ucraina
Moscova a acuzat pe 26 aprilie că un centru radio din Transnistria care difuza programe în limba rusă a fost aruncat în aer de „persoane necunoscute”

Un canal TV care aparține regiunii separatiste Transnistria din Moldova susține că au avut loc focuri de armă în apropiere de punctul de control Cuciurgan, la graniță cu Ucraina.

Informațiile au fost transmise de agenția de presă rusă RIA, care a citat TSV:

„O sursă din cadrul organelor de ordine din Transnistria a spus că, într-adevăr, pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de satul Pavlovka, au avut loc împușcături. Este în apropiere de satul Cuciurgan, în zona podului de cale ferată care a fost aruncat în aer pe 4 martie”.

Canalul de televiziune TSV a relatat, pe canalul său de Telegram, citând „surse din cadrul structurilor de forță” că focuri sporadice s-ar fi tras pe teritoriul Ucrainei, în zona localității Pavlivka, ce se află în apropierea satului Cuciurgan și că ar fi vorba de niște exerciții militare, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Vitali Ignatiev, care deţine funcţia de ministru de externe în guvernul autoproclamat al Transnistriei, a declarat miercuri într-un interviu acordat prin videoconferinţă agenţiei Reuters că „situaţia este alarmantă, deoarece Transnistria a suferit atacuri teroriste”

Ignatiev a reluat acuzaţiile separatiştilor transnistreni, care acuză Ucraina că se află în spatele unor incidente semnalate începând de săptămâna trecută. El a afirmat că marţi a fost doborâtă încă o dronă încărcată cu explozibili, intrată în Transnistria de pe teritoriul ucrainean.

„Sincer, nu văd niciun motiv din care partea ucraineană să utilizeze astfel de metode împotriva Transnistriei. Transnistria nu ameninţă Ucraina. Am spus de mai multe ori că suntem un stat absolut paşnic”, a susţinut reprezentantul administraţiei secesioniste de la Tiraspol.

În ultima vreme, au fost mai multe incidente

Moscova a acuzat pe 26 aprilie că un centru radio din Transnistria care difuza programe în limba rusă a fost aruncat în aer de „persoane necunoscute”.

Pe 25 aprilie au avut loc explozii la o clădire guvernamentală separatistă din Transnistria.

Ucraina a declarat că Rusia se află în spatele incidentelor pe care le-a catalogat drept o „operațiuni cu steag fals”.

Comentarii
  • Ce vor ucrainienii? ce vor? ce vor? vor sa implice sa atraga toate tarile pasnice in razboiul lor? Bravo Ungariei ca este neutra, Ucraina nu merita nimic , ne-am convins, deja suntem distrusi noi romanii si amenintati de Rusia

  • Ucraina este invidioasa pe Moldova ca adera la UE si pe Romania ca o sustine, ucrainienii sunt niste rasisti foarte rautaciosi si razboiul asta are un substrat etnic in privinta rusilor. i-au tratat rau pe rusi , pe romanii nostri, pe unguri, nu au rusine, nu au bun simt, nu au respect,nu merita tot sacrificiul tarilor nu vom avea vreo recunostinta de la ucrainieni dimpotriva vom primi palme, deja au inceput sa imprastie palme peste tot

Adauga un comentariu