Local

Transplantul, singura șansă pentru acești pacienți! Sute de persoane așteaptă o minune

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Transplantul singura șansă pentru acești pacienți Sute de persoane așteaptă o minune

În cursul acestei săptămâni, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași s-au efectuat două intervenții de transplant renal. Două persoane, o femeie și un bărbat, cu vârste de 57 de ani, au primit șansa de a trăi din nou o viață normală, după ce ani de zile au urmat ședințe de dializă. Această șansă a venit odată cu apariția unui donator cadaveric și cu gestul familiei, care a fost de acord cu donarea organelor. Conform cadrelor medicale, intervențiile au fost de un real succes, iar cei doi pacienți se recuperează, prognosticul lor fiind favorabil.
Până în prezent, în anul 2019, la Iași s-au efectuat nu mai puțin de 20 de astfel de intervenții salvatoare. Cu toate acestea, doar patru dintre ele s-au efectuat de la donator cadaveric, număr mic, având în vedere câți pacienți așteaptă pe lista de transplant.

„În momentul de față, pe lista de transplant de la Spitalul «Parhon» figurează aproximativ cinci sute de persoane care așteaptă o minune. Este un număr mic, dar sperăm că situația se va îmbunătăți, acum pe final de an”, precizează dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog.

Adauga un comentariu