Magazin

Tratamente de infrumusetare cu apa oxigenata

Publicat: 26 nov. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratamente de infrumusetare cu apa oxigenata
1

Stiai ca poti folosi apa oxigenata in numeroase tratamente de infrumusetare? Afla mai multe despre acest produs si incearca-l si tu!

Apa oxigenata este utila in numeroase situatii, drept pentru care nu trebuie sa lipseasca din trusa de prim ajutor. Insa acest produs are mai multe intrebuintari decat dezinfectarea ranilor. Exista, de asemenea, diverse tratamente de infrumusetare cu apa oxigenata.

Citeste randurile de mai jos pentru a afla despre ce este vorba!

Cele mai bune tratamente de infrumusetare cu apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenata (H2O2) este un produs prezent in locuintele multora dintre noi. Pe langa dezinfectarea taieturilor, acesta poate fi folosit si in scopuri cosmetice:

1. Diminuarea petelor de pe piele

Odata cu trecerea anilor, pot aparea anumite pete pe piele, mai ales in zona fetei, fie de la soare, frig sau lipsa exfolierii.

Petele inchise sunt o problema estetica pe care multe persoane nu stiu cum sa o ascunda. Din fericire, poti folosi un tratament de albire si infrumusetare cu apa oxigenata. Nu trebuie decat sa folosesti acest produs cu moderatie si in cantitati mici.

Instructiuni

Dupa ce ti-ai exfoliat tenul si l-ai spalat bine, umezeste o bucata de vata in apa oxigenata.
Aplic-o pe petele pielii, las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste.
Repeta o data sau de doua ori pe saptamana, intotdeauna seara.

2. Combaterea acneei

Tratament de infrumusetare un apa oxigenata pentru a trata acneea
Acneea nu este numai o problema a adolescentei, ci poate aparea si in alte perioade ale vietii. Cauzele pot fi menstruatia (la femei), un nivel ridicat de stres sau o alimentatie bogata in grasimi.

Cosurile apar atunci cand porii sunt astupati. Intrucat este un dezinfectant excelent, apa oxigenata poate elimina bacteriile acumulate la nivelul pielii. 

Instructiuni

Dupa ce faci dus, aplica putina apa oxigenata pe zonele afectate inainte de culcare.
Repeta tratamentul in fiecare seara si nu uita sa-ti clatesti bine pielea dimineata.

3. Albirea dintilor

Ti-ar placea sa ai o dantura alba si stralucitoare la fel ca in reclamele de la pasta de dinti? Te-ai saturat de dintii ingalbeniti de la fumat, cafea sau inaintarea in varsta? Apa oxigenata poate fi de mare ajutor. Ii poti mari eficienta daca mananci si anumite cruditati, cum ar fi morcovi, mere si telina.

Instructiuni

Este foarte simplu: umezeste o bucata de vata sau periuta de dinti cu apa oxigenata. Dupa ce te speli pe dinti ca de obicei, aplic-o pe fiecare dinte.
Daca nu ai timp pentru acest procedeu, clateste-ti gura cu un amestec dintr-o parte apa oxigenata si trei parti apa calda timp de 10 minute. 
Foloseste acest tratament pentru albirea dintilor doar o data pe saptamana pentru a nu-ti distruge smaltul dentar.

4. Eliminarea petelor de pe unghii

Daca le dai mereu cu oja, unghiile nu mai au ocazia sa „respire.” Astfel, acestea pot deveni fragile si casante si pot avea pete inestetice albe sau galbui.

Instructiuni

Pentru ca unghiile sa isi recapete culoarea normala, inmoaie degetele intr-un vas cu apa in care ai adaugat cateva picaturi de apa oxigenata si tine-le timp de 5 minute.
Clateste-le si usuca-le bine. Incearca sa nu iti dai unghiile cu oja pentru cel putin doua zile.
De fiecare data cand iti stergi oja de pe unghii, repeta procedeul de mai sus.
Foloseste un tratament de infrumusetare cu apa oxigenata pentru unghii

5. Deschiderea culorii parului

Daca nu vrei sau nu iti permiti sa cheltui sume mari de bani la saloanele de infrumusetare, iti poti face cateva suvite frumoase chiar cu apa oxigenata. Este o idee minunata in special pentru perioada verii.

Majoritatea vopselelor de par contin apa oxigenata, insa intr-o alta concentratie decat cea folosita la dezinfectarea ranilor. Acest produs ajuta la deschiderea anumitor nuante ale parului. Ia trusa de prim ajutor si rasfata-ti podoaba capilara cu un tratament de infrumusetare cu apa oxigenata!

Pune putina apa oxigenata intr-o sticla cu pulverizator si umple-o cu apa (1 parte apa oxigenata la 1 parte apa simpla).
Spala-te pe cap ca de obicei. Usuca usor parul cu un prosop si, cat este inca umed, pulverizeaza o cantitate mica din acest amestec in timp ce te piepteni.
Nu clati si repeta tratamentul de doua sau de trei ori pe saptamana.
Vei vedea rezultatele in aproximativ o luna. Vor fi niste suvite mai subtile si mai naturale decat cele facute la coafor.

6. Eliminarea mirosurilor neplacute ale corpului

Scapa de mirosul neplacut de la subrat cu apa oxigenata
Daca transpiri in mod excesiv, mai ales vara sau in zilele calduroase, apa oxigenata iti poate fi de mare ajutor. Datorita efectului sau antibacterian, aceasta elimina microorganismele responsabile pentru mirosul neplacut de la subrat sau al picioarelor.

Instructiuni

Pentru a folosi apa oxigenata ca deodorant, inmoaie o bucata de vata in acest lichid si aplica-l la subrat.
Poti stropi putina apa oxigenata si in sosete sau pantofi inainte de a-i incalta.

7. Decolorarea parului de pe corp

Apa oxigenata albeste si firele de par de pe corp. De exemplu, daca parul de pe brate este prea inchis si nu iti place acest lucru, apa oxigenata iti poate veni in ajutor.

Instructiuni

Aplica apa oxigenata o data pe saptamana inainte de a face dus.
Las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste cu apa calda.
Pentru a grabi procesul, iti recomandam sa expui zona respectiva la soare dupa aplicare, fie chiar si prin geam.

Adauga un comentariu