Lifestyle

Tratamente exfoliant din scrub de cafea și miere de casă

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratamente exfoliant din scrub de cafea și miere de casă

Frumusețea este o mare putere. Fiecare persoană visează să fie atractivă în ochii altora. Și produsele cosmetice fac o treabă excelentă cu această sarcină. Pentru o piele frumoasă și netedă, se recomandă adesea un exfoliant cu cafea și miere. Un astfel de instrument este ușor de creat. Citiți mai departe pentru a afla cum să faceți un exfoliant de casă și care sunt beneficiile sale pentru pielea dumneavoastră.

Scrub pentru cafea și miere: rețete

Un exfoliant este un produs cosmetic conceput pentru a exfolia stratul cornos. Conține particule solide mici care îndepărtează celulele moarte ale epidermei.

Exfolierea cafelei măcinate este foarte populară în rândul persoanelor care își îngrijesc sistematic corpul și fața. Dar recomand să adăugați un fel de ingredient emolient la o astfel de componentă, de exemplu, mierea naturală de albine. Un exfoliant corporal cu miere nu numai că curăță pielea, ci îl hrănește, hidratează și îngrijește delicat.


Pentru a face un exfoliant de cafea acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • boabe de cafea măcinate fin – ¼ cană;
  • miere – ¼ pahar;
  • bentonită sau orice altă argilă – 2 linguri. l.;
  • ulei esențial (care este perfect pentru pielea ta) – 3 linguri l.;
  • ulei de rozmarin, grapefruit și mentă – câte 3 picături;
  • o crenguță de rozmarin proaspăt.

E ușor să faci un exfoliant de cafea ca acesta acasă. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile:

  • Măcinați rozmarinul proaspăt într-o stare moale – folosiți un blender sau alt instrument de bucătărie sau de mână.
  • Așezați rozmarinul tocat și toate celelalte ingrediente într-un castron adânc. Se amestecă bine pentru a obține un amestec omogen.


Scrub, cafea, în care mierea este componenta principală, exfoliază, energizează și hrănește pielea. Folosiți acest exfoliant de cafea și miere pentru a exfolia zonele moarte ale pielii. Și, desigur, consultați-vă medicul cu privire la necesitatea utilizării fondurilor descrise. Nu vă auto-medicați și nu neglijați recomandările unui specialist.

Dacă nu doriți să risipiți boabele de cafea, există o opțiune economică – faceți o curățare corporală din zaț de cafea. Pentru el, aveți nevoie doar de grosimea rămasă din cafeaua cremă beată (5-6 linguri. L.) și, bineînțeles, de miere (3-4 linguri. L.).

Se amestecă ingredientele – scrubul este gata de utilizare. Utilizarea regulată a produsului va oferi pielii o regenerare rapidă, strălucire, va deveni netedă și mătăsoasă ca un copil.

Scrub din cafea și miere: beneficii, recomandări de utilizare

Pielea îngrijită arată sănătoasă și frumoasă. Tratamentele exfoliante ajută la îndepărtarea excesului de murdărie (particule de murdărie, celule moarte etc.) pentru o piele strălucitoare și moale.

Spălarea la domiciliu se aplică doar ca procedură obișnuită de îngrijire a pielii. Nu este posibilă vindecarea hiperpigmentării, acneei sau acneei. Soluția la aceste probleme este domeniul dermatologiei, în care peelingurile chimice sunt utilizate în mod activ . Dar este prescris doar de un medic după un studiu detaliat al stării corpului, a pielii umane.

Pentru pacienți și prieteni, recomand un exfoliant cu miere cu adaos de boabe de cafea măcinate. De ce? Cafeaua și mierea sunt ingrediente care se completează reciproc. Cafeaua se exfoliază, iar mierea are proprietăți miraculoase. Produsele topice pe bază de miere pot avea efecte benefice asupra pielii, vindecă ulcerele, rănile, tăieturile, arsurile, reduc durerea, ameliorează inflamația, elimină acneea și îmbunătățesc starea generală a pielii.

Dar nu vă recomandam să tratați singure patologii ale pielii. Mai întâi, vizitați un medic care vă va oferi sfaturi profesionale după ce va analiza starea de sănătate.

Se poate concluziona că exfoliantul cu miere și cafea, pe lângă funcția de exfoliere, are următoarele efecte benefice asupra pielii:

  • hrănește, saturează cu substanțe utile;
  • îmbunătățește circulația sângelui;
  • tonifică;
  • crește elasticitatea;
  • reduce inflamația și durerea în prezența rănilor și acneei pe suprafața pielii;
  • întineresc prin stimularea producției de colagen;
  • îmbunătățește culoarea pielii;
  • protejează de lumina soarelui și de alte raze (care într-o oarecare măsură este prevenirea cancerului de piele);
  • favorizează eliminarea excesului de lichide și arderea grăsimilor;
  • previne aparitia ridurilor.

 

 

 

Adauga un comentariu