Prima pagină » International » Trauma unei tinere badante din Italia. Ce a pus-o să facă un bătrân de 72 de ani

Trauma unei tinere badante din Italia. Ce a pus-o să facă un bătrân de 72 de ani

10 iul. 2024, 09:21, 2 ,
BZI.ro, în International

Presa din Italia a scos la iveală trauma unei tinere badante. Carabinierii din Montalto Uffugo, provincia Cosenza (Calabria), au arestat un pensionar italian pentru acuzația de viol a îngrijitoarei sale, o femeie în vârstă de 39 de ani.

Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Trauma unei tinere badante din Italia

Potrivit primelor informații, pensionarul ar fi agresat-o fizic pe victimă, împingând-o și supunând-o ulterior la abuz sexual. Femeia a suferit leziuni minore la gât și umăr în timpul agresiunii. Incidentul a avut loc cu câteva săptămâni înainte de a fi denunțat autorităților.

În timpul agresiunii, victima a suferit leziuni minore la nivelul gâtului și umărului, în timp ce încerca să se apere. Potrivit informațiilor din peninsulă, incidentul s-a petrecut cu câteva săptămâni înainte ca femeia să îl aducă la cunoștința autorităților.

Carabinierii au reacționat prompt la sesizarea victimei, inițiind imediat o anchetă amănunțită pentru a elucida faptele și a trage la răspundere autorul agresiunii.

Victima a dat dovadă de curaj în timp ce se apăra împotriva agresorului său, dar a amânat denunțarea incidentului din motive care urmează a fi elucidate.

Abuzul asupra îngrijitoarelor la domiciliu este o problema serioasă care necesită o abordare integrată. Prin informarea angajatorilor și angajatelor, îmbunătățirea cadrului legal și oferirea de suport victimelor, se pot crea condiții mai sigure și decente pentru această categorie de muncitoare.

Ce salariu are o badantă în Italia

Termenul de badante nu mai are nevoie de nicio traducere pentru români, căci multe persoane s-au interest de acest job bine plătit în țările civilizate ale Europei. Puțini știu, însă, ce diferențe de bani sunt în funcție de țara în care aleg să meargă că să aibă grijă de o bătrâni.

Meseria de badantă este din ce în ce mai bine reglementată în piața muncii. Așa se face că badantele, precum și menajerele, devin „asistenți de familie”. Meseria de badantă este încadrată, mai nou, la diferite niveluri în grila de salarii. Diferențele vin și în funcție de locul în care se desfășoară fizic munca propriu zisă.

Potrivit ultimelor informații de pe piața muncii, a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă a celor aproximativ 860.000 badante din Italia. Documentul oficial a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2020. Așadar, salariul de badantă în Italia se situează între 700 și 1500 de euro, în funcție de niveluri.

Este de menționat că majoritatea italienilor recunosc că ar alege oricând o româncă badantă în detrimentul femeilor din Măroc sau Filipine.

Recent, presa din Italia a scos la iveală trauma unei tinere badante care a fost abuzată de angajatorul ei.

Comentarii
  • S-a îndeplinit visul integrării europene : ștergem la fund moșnegaria din Occident.

  • Cati ani avea mosul de voia s o violeze? Chiar asa de tare e in ciocan,inseamna ca e sanatos de ce i trebuie ingrijitor? Minciuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *