Actualitate

Avem nevoie de reforme în instituţiile statului! Burghiu David Alexandru este unul dintre coloșii bugetari, având la 35 de ani 6000 de euro pe lună, 8 case și șase terenuri!

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avem nevoie de  reforme în instituţiile statului Burghiu David Alexandru este unul dintre coloșii bugetari având la 35 de ani 6000 de euro pe lună 8 case și șase terenuri
Burghiu David Alexandru este unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din București

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în sistemul bugetar trebuiesc făcute numeroase reforme. Acesta a promis că în mandatul lui vor începe ” decapitările ” bugetarilor care au salarii uriașe pentru a nu face nimic. Este și cazul lui Burghiu David Alexandru, funcţionar public care este unul dintre coloșii din sistemul bugetar. Bărbatul este directorul Termoenergetica SA din București, instituţia care se ocupă cu apa caldă și căldura din Capitală.

Bărbatul a strâns, până la doar 35 de ani o avere considerabilă. Acesta deţine nu mai puţin de 8 case dar şi 6 terenuri. Finul Gabrielei Firea se poate lăuda cu un salariu de invidiat la această vârstă. Acesta câștigă nu mai puţin de 6.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în București există un deficit de livrare a agentului termic.

Începe, premierul Florin Cîțu, reforma promisă în aparatul bugetar?

De la preluarea mandatului de premier al României, Florin Cîțu a anunțat faptul că sistemul bugetar se va confrunta cu o revoluție. Vorbim despre un set de reforme menite pentru a eficientiza aparatul bugetar și așa sufocat de bonusuri uriașe și performanțe sub limita normalității. Totuși, până în acest punct nu putem spune că se poate vedea o reformă concretă.

Menţionăm că în sistemul bugetar lucrează, de ani de zile, din toate guvernările (fie că vorbim de PSD, PNL, PDL etc.) zeci de oameni care s-au îmbogăţit din banii pe care i-a câștigat pentru munca aproape inexistentă pe care au prestat-o.

Premierul Florin Cîțu ar trebui să taie în carne vie și să se debaraseze de oamenii care nu aduc un plus valoare sistemului. De exemplu, pe lângă instituţiile publice sunt prezente pe lista bugetarilor mai multe societăți din subordinea Guvernului care căpușează bugetul public, buget public care are de suferit din cauza pandemiei și care este susținut, cu eforturi constistente de mediul privat.

În altă ordine de idei, accesul la funcţiile din cadrul Consiliilor de Administrație ar trebui ocupate doar pe bază de competențe profesionale, nicidecum după afilieri politice.

Burghiu David Alexandru, directorul Termoenergetica SA, exemplu de aşa nu

Un caz care a intrat în atenţia publică este acela a lui Burgiu David Alexandru, în prezent directorul Termoenergetica SĂ. Acesta a strâns, la doar 35 de ani o avere demnă de invidiat pentru toţi cei care ocupă funcţii de conducere în sistemul privat. În doar câţiva ani de zile, directorul se poate lăuda că deţine, atenţie, 8 case și 6 terenuri dar şi un câștig lunar demn de un bun IT-ist.

El este absolvent al Academiei de Poliției, specializarea Drept, în 2008. De unde deduce că are în jur de 35 de ani.

Are un master la Colegiul Național de Apărare. Până în 2014 a fost ofițer specialist MAI

  • Burghiu are 5 venituri din bani publici
  • 37.524 de lei indemnizație CA Metrorex,
  • 104.285 lei Indemnizație Administrator special RADET
  • 96.491 lei, indemnizație Director General Compania Municipală Termoenergetica
  • 43.652 de lei indemnizație Companie Muncipală parcuri și grădini
  • 65.762 lei Comisia pentru aplicarea legii 550/2002 (privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local).

Iată întreaga avere a directorului

Conform declarațiilor de avere, directorul deține 6 terenuri, dintre care două sunt în Otopeni și două sunt în Bran, iar un al treilea teren intravilan este deținut în Buzău și are 2300 mp. Are 4 sapții comerciale care au, în total, peste 450 mp, toate în Buzău, și două case de locuit de peste 300 mp amândouă.  În 15 ani a colecționat bijuterii de 300.000 de euro. Are 3 mașini. Datoriile la bănci, în valoare de 200 de mii euro, sunt mai mici decât valoarea bijuteriilor pe care le deține. Are, in prezent, de recuperat aproximativ 70.000 de lei datorii de la două societăți comerciale. Compania condusă de Burghiu are în exploatare: 954,09 km conducte – reţele termice primare, 2963,3 km conducte – reţele termice secundare. Majoritatea sunt în stare înaintată de deteriorare.

Tot la capitolul ”vai, ce bine e la stat” putem menționa și salariul soției acestuia. Femeia a câștigat, în 2019, venituri de peste 100.000 de lei de la Compania Națională Aeroporturi București. **

** Notă: Conform declarației de avere depusă în data de 12.06.2020 și care poate fi consultată aici

Adauga un comentariu