Local

Trei cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, în județul Iași, în ultimele 24 de ore

Publicat: 07 iul. 2021
Banner covid-19
O fetiță, în vârstă de doar 11 ani din Sicilia a murit, după ce s-a infectat cu tulpina Delta a coronavirusului. Pacienta a contractat virusul chiar de la sora ei, care revenise recent din Spania

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 07 iulie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42433 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 3 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore nu sau efectuat externari.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 916.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore Serviciul Județean de Ambulamță Iași sau realizat 5 recoltari la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 376731 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 198069 au fost vaccinate cu doza I și 178662 cu doza II. Pe data de 06 iulie 2021 au fost vaccinate 748 de persoane. Mentionam ca 481 de persoane au primit doza I și 267 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 11615 de vaccinari, 288 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 434 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 07 iulie 2021, sunt ocupate 11 de paturi din care 4 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

În momentul de faţă sunt libere 10 paturi ATI:

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 07 iulie 2021, un număr de 26 de persoane se află în izolare, iar 19 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 42984 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43560 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu