Magazin

Trei idei de care să ții cont atunci când alegi o agenție imobiliară din Iași

Publicat: 25 feb. 2020

Îți dorești să cumperi sau să vinzi o locuință în Iași în anul care tocmai a început? Întreg procesul va fi mai ușor atunci când vei avea alături un partener de încredere. Agentul tău imobiliar va ști să îți ofere sfaturile profesioniste de care ai nevoie, ghidându-te pentru a identifica cele mai bune oportunități pentru tine.

Cum arată imobiliară din Iași, la început de 2020

Piața imobiliară din Iași și-a temperat cererea din ultimul timp, caracteristică marilor orașe din România. Cu toate acestea, cererea de locuințe din zonă este în continuare ridicată, atât pe segmentul vânzărilor de case și locuințe în Iași, cât și pe cel al chiriilor.

Dezvoltarea economică a Iașului și a întregii Zone Metropolitane, cel mai dinamic oraș din regiunea Nord-Est, este unul dintre motivele pentru care putem privi cu optimism evoluția pieței imobiliare a orașului. 

Considerat al treilea centru universitar al Țării, Iașul va profita în continuare de forța de muncă bine pregătită în unele dintre domeniile cu valoare adăugată mare –IT&C, farmaceutic și de consultanță, de exemplu. Orașul Iași este motorul economic al zonei de nord est, așa că previziunile pentru viitor sunt optimiste, inclusiv pe piața imobiliară. 

Evident, evoluția pieței imobiliare – la fel ca și a întregii economii – este una ușoară. De ce nu însă, aceasta ar putea fi considerată o oportunitate pentru mulți dintre cei care sunt în căutarea unor apartamente de vânzare în Iași. Dacă te-ai hotărât ca în perioada următoare să achiziționezi sau să vinzi o locuință la Iași – sau ai un apartament de închiriat în orașul celor șapte coline, ai mai jos câteva idei de care să ții cont în alegerea acesteia.

 

  • Lucrează cu o agenție imobiliară cunoscută

 

Mai ales dacă te-ai hotărât să semnezi un contract de exclusivitate, e important să lucrezi cu o agenție imobiliară apreciată din Iași, care să aibă experiență pe piață. Indiferent de zona din Iași pe care o vizezi pentru locuința ta sau de tipul de casă pe care o cauți, e important să ai încredere în agenția imobiliară pe care o alegi. Aceasta va fi partenerul tău pe tot parcursul procesului de vânzare sau cumpărare a locuinței pe care o alegi.

 

  • Care este comisionul perceput și care sunt celelalte prevederi ale acordului

 

Comisionul perceput de agenție este unul dintre primele lucruri de care suntem interesați atunci când o alegem. Este însă important să cunoaștem toți termenii acordului pe care îl vom semna.

Întreabă de aceștia și studiază cu atenție contractul agenției. Îți dorești să lucrezi cu o agenție transparentă cu privire la termenii contractului și la condițiile pe care le va impune. 

 

  •  Interesează-te de experiența în piață agenției, dar și a agentului imobiliar desemnat

 

Agenția imobiliară cu care vei lucra, prin agentul imobiliar desemnat, va fi partenerul tău pe tot parcursul procesului. Poți întreba încă de la început care este experiența pe care o are agenția cu nișa de tranzacții care te interesează.

Dacă vrei să cumperi un apartament la Iași, de exemplu, te vei interesa de experiența în domeniul vânzărilor de apartamente. Dacă ești interesat de o casă, evident că vei întreba care este portofoliul agenției în acest domeniu. Este valabil și pentru închirieri. 

Atunci când agentul imobiliar cu care lucrezi are experiență relevantă pe piață, îți va putea propune cele mai bune variante – ajutându-te să închei o afacere avantajoasă. Ai nevoie, de asemenea, de un agent care să îți asculte cu atenție dorințele și să îți propună soluții adaptate la acestea. Dacă ai menționat ca zonă preferată Alexandru cel Bun, îți va propune apartamente în zona respectivă la fel și dacă vorbim despre Dacia, Tătărași, Podu Roș, Păcurari sau Nicolina. Valabil și pentru dotări sau celelalte cerințe ale tale.

Dacă te-ai hotărât să cumperi o locuință în acest an – sau să închiriezi una – alege cu grijă agenția imobiliară cu care lucrezi. Îți dorești un partener profesionist, care să cunoască piața și să te poată ajuta să găsești cea mai bună soluție în situația ta. loading...

Adauga un comentariu