National

Trei localități sunt în pericol de carantinare. Autoritățile le monitorizează continuu

Publicat: 22 iul. 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat că mai multe localităţi din două judeţe ale ţări sunt monitorizate continuu în această perioadă, existând chiar posibilitatea introducerii carantinei.

Astfel, trei localităţi din judeţele Argeş şi Braşov sunt monitorizate continuu, iar dacă va fi necesar va fi dispusă măsura carantinării. „Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ – niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunităţi, dar sunt câteva supravegheate… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a declarat Ludovic Orban.

„Dacă într-o localitate – de exemplu, un sat sau un cartier sau o localitate, o comună sau un oraş – există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depăşeşte numărul de cazuri de minimum 3 cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală şi se pot dispune măsuri restrictive pentru zona care este carantinată, ţinând cont, în mod evident, de cauza principală care a dus la răspândirea virusului pentru a contracara, practic, prin măsurile restrictive, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului”, a spus Orban.

„La evaluarea unei comunităţi nu se iau în calcul focarele. De exemplu – dacă este focar un spital sau focarul e un cămin de bătrâni. Numărul de cazuri calculate nu sunt legate de numărul de cazuri din focarul respectiv, pentru că măsura de carantinare se ia numai atunci când există răspândire în comunitate şi trebuie luate măsuri de restricţie. Dar deocamdată nu… Când vom definitiva procedura pentru astfel de decizii de carantinare zonală, le vom anunţa public pe toate şi cu toate argumentele”, a completat Ludovic Orban.

Comentarii
  • CONFECTII S.A. BARLAD nu apare nicaieri ! De ce? Colcaie Barladul de covid, dar in presa….NIMIC!!! Normal ca oamenii sunt relaxati in judet, pe principiul ” ce nu stiu, nu ma afecteaza!”

Adauga un comentariu