Magazin

Trei motive pentru a aștepta iPhone 14

Publicat: 20 ian. 2022

Seria emblematică iPhone 13 a Apple arată grozav, iar iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max sunt încă excelente, dar unii dintre voi abia așteaptă lansarea seriei Apple din 2022, respectiv iPhone 14.

Seria iPhone 13 are câteva upgrade-uri serioase la bord, dar am putea vedea schimbări mult mai mari la seria iPhone în 2022. Acest lucru îi pune pe cei în căutarea unui nou telefon de la Apple într-o poziție dificilă: cumperi un telefon deja lansat sau mai aștepți lansarea iPhone 14?

Zvonuri iPhone 14

Suntem departe de anunțul Apple pentru iPhone din 2022, dar am văzut deja zvonuri credibile.

Se asteapta ca Apple sa lanseze patru noi modele de iPhone 14 în 2022, deși compania ar fi renunțat la modelul „mini” de iPhone.

Se pare că iPhone-urile din 2022 vor avea o gaură în loc de o crestătură, câteva modificări majore la cameră, un nou design de șasiu și alte câteva modificări care te-ar putea intriga.

De asemenea, am auzit că Apple ar putea elimina modelele de iPhone cu slotul pentru cardul SIM fizic încă din acest an. Un raport sugerează că Apple va lansa smartphone-uri doar pentru eSIM până în septembrie 2022.

Seria iPhone 14 este încă în dezvoltare, ceea ce înseamnă că planurile se pot schimba și probabil se vor schimba înainte ca Apple să dezvăluie noul hardware la sfârșitul acestui an. Acestea fiind spuse, există deja câteva motive excelente să așteptăm modelele de iPhone 2022 ale companiei.

În acest ghid, îți vom prezenta cele mai bune trei motive pentru a aștepta seria iPhone 14.

Așteaptă-te la un design perforat

Dacă urăști crestătura Apple, s-ar putea să ai noroc pentru că se pare că compania face schimbări semnificative în designul iPhone-ului.

Apple nu a eliminat crestătura în 2021, dar seria iPhone 13 are o crestătură mai mică decât seria iPhone 12 și modelele anterioare de iPhone.

În 2022, se pare că Apple va renunța la crestătură în favoarea unui design de afișare cu gaură. Zvonul vine de la respectatul analist Ming-Chi Kuo. El a reiterat acest lucru într-o notă mai nouă, deși spune că schimbarea poate fi limitată la modelele iPhone 14 Pro.

Publicația coreeană The Elec  susține aceste zvonuri și susține că Samsung Display va ajuta la procesul de fabricație. La fel ca și Kuo, site-ul spune că noul design va fi limitat la modelele Pro.

Un raport mai nou de la The Elec afirmă că iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor veni cu afișaje OLED LTPO cu perforare. Panourile vor fi furnizate de Samsung și LG.

Dacă este adevărat, ar alinia iPhone-ul mai mult cu telefoanele Samsung Galaxy de ultimă generație, care folosesc, de asemenea, un design perforat. Comandati iPhone de pe Emag!

Așteaptă-te la îmbunătățiri de performanță

Apple aduce întotdeauna îmbunătățiri de la an la an a performanței iPhone-ului, astfel încât te poți aștepta ca seria iPhone 14 să vină cu unele upgrade-uri cheie.

Te poți aștepta ca modelele iPhone 14 să prezinte un procesor îmbunătățit, care ar putea duce la o durată de viață mai bună a bateriei și o performanță mai bună.

Inițial, se părea că TSMC plănuia să producă cipuri de 3 nm începând cu a doua jumătate a anului 2022. Se pare că procesul de 3 nm va oferi o eficiență energetică îmbunătățită cu 30% și o creștere uriașă a performanței cu 15%.

Din păcate, conform TSMC, lansarea a fost amânată, ceea ce înseamnă că probabil nu vom vedea procesorul folosit pentru iPhone-urile din 2022.

Un raport de la The Information spune că seria iPhone 14 probabil nu va avea cipuri de 3 nm la bord din cauza problemelor de producție.

Informația mai spune că iPhone se așteaptă să treacă la procesul de 3 nm în 2023, ceea ce înseamnă că iPhone 15 ar putea fi prima serie de iPhone care îl folosește.

Așteaptă-te la camere mai bune

Potrivit publicației coreene The Elec și mai multor alte surse, Apple ar putea aduce un teleobiectiv „pliat” unor modele de iPhone 14. Dacă se întâmplă acest lucru, am observa o creștere masivă a capacităților de zoom optic ale iPhone-ului.

Apple a primit un brevet de cameră periscopică, deși unii analiști cred că compania va implementa tehnologia în 2023 și nu în 2022.

Analistul Ming-Chi Kuo crede că cel puțin un model de iPhone 15 va primi un obiectiv cu periscop în 2023. Această schimbare ar duce la creșterea zoom-ului optic.
Adauga un comentariu