Actualitate

Trei noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei noi cazuri de variola maimuței diagnosticate în România
Trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății

Trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății.

„Este vorba despre trei bărbați cu vârste de 24 de ani, 33 de ani și 38 de ani. Toți sunt din București. Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare (unul în spital și ceilalți doi, la domiciliu). Anchetele epidemiologice se desfășoară pentru stabilirea contacților direcți”, precizează sursa citată.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 9 pacienți.

OMS, anunț neașteptat despre variola maimuței

Variola maimuței a început să îngrijoreze o mulțime de persoane, încă de la apariția primelor cazuri. Din acest motiv, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au venit cu o serie de noi detalii despre această boală.

Așadar, specialiștii spun că epidemia de variola maimuței nu reprezintă în acest moment o urgență de sănătate publică de interes internațional.

„În acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Al doilea caz de variola maimuţei diagnosticat în România

Autoritățile medicale din România au confirmat al doilea caz de variola maimuței în țara noastră în urmă cu două săptămână. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, care s-a prezentat la o clinică medicală din București, săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare, iar în cazul său a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat luni în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Medicii au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Adauga un comentariu