Local

Trei noi focare de coronavirus, la Iași. DSP a demarat anchete epidemiologice

Publicat: 04 sept. 2020
Trei noi focare de coronavirus, la Iași. DSP a demarat anchete epidemiologice
Trei noi focare de coronavirus, la Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis vineri, 4 septembrie 2020, faptul că pe raza județului Iași s-au înregistrat trei noi focare Covid-19. Conform DSP, focarele s-au confirmat la două agenții economice din municipiu și la Primăria comunei Miroslava. În acest moment, persoanele confirmate pozitiv se află în izolare la domiciliu, iar contacții direcți au fost puși în carantină în spațiile special amenajate.

De asemenea, s-au deschis anchete epidemiologice în unitățile aferente.

Focare coronavirus pe raza județului Iași. Ce au declarat reprezentanții DSP

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis faptul că în cadrul a două agenții economice din Iași s-au înregistrat 5 cazuri de salariați declarați pozitivi, respectiv 8 cazuri cu Covid-19 în urma testărilor.

În cauză, s-au luat o serie de măsuri de protecție și prevenție a răspândirii noului coronavirus. Toți angajații depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 au fost izolați la domiciliu, iar contacții direcți au fost puși în carantină în spațiile special amenajate.

„Măsuri luate de DSP Iași:

Angajații confirmați au fost izolați la domiciliu, iar contacții direcți și apropiați au fost carantinați.

Ancheta epidemiologică se află în desfășurare în unitate.”, potrivit DSP Iași.

Al treilea nou focar s-a confirmat la Primăria comunei Miroslava, unde au fost pozitivați cu Covid-19 13 cazuri de salariați. În speță, dintre angajații confirmați, 12 au fost izolați la domiciliu, iar unul este internat în Spitalul CF Iasi.

De asemenea, contacții direcți și apropiați au fost carantinați. Iar în acest moment s-a declanșat o anchetă epidemiologică.

Unități unde au fost identificate focare Covid-19 în județul Iași

 • „Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași – pozitivi: 13 beneficiari;
 • Agent economic cu profil industrial – pozitivi: 16 angajați;
 • Dispensar Uman Cartier Dacia – pozitivi: 3 salariați;
 • UAMS Bivolari – 7 dintre beneficiari s-au negativat. La testarea din 24 august 2020 a întregului efectiv a centrului au fost identificați 34 de pozitivi (9 salariați și 25 beneficiari). Trei beneficiari sunt internați în Spitalul de Boli infecțioase, prezentând simptomatologie. Ceilalți sunt izolați și îngrijiți în spațiu special amenajat din instituție.
 • UAMS Răducăneni – 3 salariați și 10 beneficiari s-au negativat, rămânând 15 persoane pozitive (4 salariați și 11 beneficiari), toate asimptomatice.
 • Spitalul Sf. Sava Iași – 15 persoane infectate (9 beneficiari și 6 salariați). Beneficiarii pozitivi au fost izolați în spital și primesc îngrijire de la personal calificat. Salariații pozitivi sunt asimptomatici și au fost izolați la domiciliu.
 • Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihici Hârlău – Sunt 5 persoane infectate (3 beneficiari și 2 angajați). Măsuri: izolarea celor 3 beneficiari infectați; evaluarea și internarea angajaților bolnavi simpromatici; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecționist; aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante; efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.
 • Centrul de Servicii Sociale Mircești – Persoane infectate: 6 (4 beneficiari și 2 angajați). Măsuri: izolarea în centru a 3 beneficiari infectați; un beneficiar în vârstă, internat; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecționist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecție și dezinfectante; efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.
 • Oficiul Poștal de Distribuire Iași – Persoane infectate: 7 angajați.
 • Secția Exterioară Șipote a Institutului de Psihiatrie Socola Iași – Numărul total de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 este de 11 (9 beneficiari și 2 angajați).
 • Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Copou – Persoane pozitive: 3 (un beneficiar și 2 angajați).”, se arată în comunicatul remis de DSP Iași.
Adauga un comentariu