Magazin

Trei pași pentru a decora o casă nouă

Publicat: 23 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei pași pentru a decora o casă nouă

Mutatul într-o nouă locuință este de regulă un proces extenuant care presupune multe pregătiri și are un impact psihologic simțitor. Ajunși în noua locuință, după ce experiența mutatului a luat sfârșit și au reușit să-și despacheteze lucrurile, majoritatea oamenilor declară ca nu ar dori să mai repete acest lucru prea curând, poate chiar niciodată. Vă prezentăm trei sfaturi pentru a vă ușura acest proces și a vă asigura că nu vă scapă un pas esențial din plan.

1.   Debarasați-vă de lucrurile care nu coincid cu noua etapă de viață

A vă muta într-o nouă locuință nu este doar o chestiune administrativă, din contră, este un pas important în viață, care marchează un nou început. Profitați de această ocazie și renunțați la obiectele inutile și inestetice, făceți-vă ordine în documente și creați spațiu, atât fizic, cât și psihologic pentru noi oportunități.

Vă recomandăm să păstrați doar ceea ce considerați că vă va servi pentru a vă materializa aspirațiile, viziunea și stilul de viață dorit. Odată ce veți începe să vă impachetați lucrurile veți realiză că nu ați mai  folosit, poate chiar mai mult de jumătate din ele de mai bine de un an. Chiar și dacă vă mutați într-o locuință mai generoasă din punctul de vedere al spațiului, vă recomandăm să nu o încărcați inutil și să vă bucurați de spațiul dobândit.

2.   Stabiliți ce piese de mobilier veți aduce în noua locuință

Vă recomandăm să treceți prin acest pas important impreună cu un specialist în amenjări interioare. Este esențial să vă decideți asupra pieselor de mobilier care vor ajunge în noua locuință, pornind de la planul casei, stabilind în ce stil arhitectural vreți să înscrieți amenajarea și ce activități veți întreprinde, în afara celor obișnuite. Singur,  împreună cu partenerul sau cu persoanele cu care veți locui faceți o listă cu dorințele și asteptările pe care le aveți, ierarhizându-le în funcție de importanța lor. Veți rămâne suprinși sau nu, descoprind că poate nu toate dorințele coincid cu cele ale partenerului și este nevoie să ajungeți la un compromis.

Un designer de interior vă va ajuta să depășiți aceste mici impedimente și va veni cu propuneri și soluții ingenioase pentru a-i mulțumi pe toți locuitorii noului cămin. În această etapă este de asemenea important să alegeți ușile de interior și încadramentele ferestrelor. După ce ați căzut de acord asupra pieselor de mobilier pe care le veți integra în noua locuință, le puteți vinde sau dona pe cele vechi. În general este recomandat să păstrați piesele de mobilier modulare, care pot fi adaptate aproape oricărui spațiu, reprezentând o soluție versatilă și estetică. Așadar este chiar indicat să vă îndreptați către piese de mobilier care sunt compuse din mai multe elemente sau sunt extensibile. Acestea sunt deosebit de utile, în special în ceea ce privește mobila de living. De asemenea, obiectele de design care aduc o pată de culoare și conferă personalitate amenajării, este recomandat să rămân, atâta timp cât nu creează notă discordantă cu stilul general al amenajării.

3.   Decorați locuința imediat ce ați finalizat procesul de mutare

Profitați de energia schimbării și de impulsul pe care l-ați dobândit pentru a finaliza planul până în cel mai mic detaliu. Majoritatea persoanelor renunță atunci când au atins strictul necesar în amenajarea locuinței lor și sunt pregătiți să se mute, neajungând la etapa decorațiunilor propriu-zise. Această etapă însă este cea care va conferi personalitate locuinței și are potențialul de a transforma un spațiu arid, încă în stare brută, în locul care vă va aduce nenumărate clipe de bucurie și vă va reprezenta într-o oarecare măsură. Fie că vorbim de tablouri,postere, tapete sau chiar picturi murale nu ratați ocazia de a vă imbogăți din punct de vedere vizual mediul înconjurător, creând un spațiu stimulativ și prietenos.

Adauga un comentariu