Magazin

Trei preparate italienești numai bune de încercat acasă

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei preparate italienești numai bune de încercat acasă

Bucătăria italienească este una dintre cele mai prestigioase din lume, fiind îndrăgită de publicul larg. În momentul în care nu mai ai idei de ce ai putea găti pentru tine și familia ta, te poți inspira din vasta cultură italienească creată în jurul preparării celor mai delicioase mese din lume. Astfel, în articolul de azi am decis să-ți prezentăm câteva dintre cele mai delicioase și ușor de preparat bucate pe care cu siguranță le vei adora.

Iată 3 rețete delicioase provenite din bucătăria italienească:

1. Salata Caprese

Salata Caprese este o alegere fresh pentru a începe o masă de vară. Teoretic, aceasta este încadrată la categoria de aperitiv, însă te poți bucura de ea drept gustare în orice moment al zilei. Salata Caprese are la bază doar trei ingrediente: roșii, mozzarella și busuioc. Metoda clasică de servire a acestei salate este să tai roșiile și mozzarella rondele, iar apoi să le așezi pe o farfurie plată. Adaugă apoi frunzele de busuioc întregi sau tocate, niște ulei de măsline extravirgin și sare și piper după gust. O poți servi cu pâine prăjită lângă sau o focaccia de casă.

2. Risotto cu creveți

Un alt preparat popular ce se trage din faimoasa peninsulă din Marea Mediterană este risotto cu creveți. Acest preparat poate fi servit cu succes la masa de prânz sau la cină pentru încântarea celor din jur. Începe prin a fierbe orezul într-o oală cu apă sărată. Apoi, călește într-o tigaie niște ceapă și usturoi în ulei de măsline, adăugând condimente după gust. Odată fiert, adaugă orezul în tigaie împreună cu o lingură mare de unt de la Auchan.ro pentru a oferi o textură cremoasă amestecului. Creveții pot fi fierți sau prăjiți, după preferințele personale, iar apoi adăugați la final în compoziția de orez. Condimentează cu sare și piper după gust și decorează cu frunze de pătrunjel proaspăt.

3. Paste Carbonara (rețeta clasică)

Pastele Carbonara sunt un exemplu perfect de rețetă simplă și de efect. Cu toate acestea, rețeta clasică a fost adaptată de-a lungul timpului diverselor gusturi și s-a pierdut puțin în peisaj, motiv pentru care am decis să o readucem azi în prim plan. Pune pastele la fiert în timp ce pui la prăjit niște guanciale tăiat cubulețe. Într-un bol pune câteva gălbenușuri de ou împreună cu niște pecorino ras, sare și mult piper și amestecă-le bine până realizezi o pastă cremoasă. Odată fierte pastele, pune-le în tigaie peste guancialele prăjit, adaugă crema din ouă și amestecă bine până la omogenizarea sosului. După preferințe, poți adăuga apă de la paste pentru a subția sosul dacă simți nevoia.

Toate acestea fiind spuse, bucătăria italienească rămâne în continuare una dintre cele mai apreciate din întreaga lume. Cu toate că unele preparate pot fi mai greu de gătit, iar unele ingrediente sunt mai dificil de găsit, cele prezentate mai sus sunt extrem de accesibile pentru toată lumea. Indiferent că alegi să pregătești o salată Caprese, un risotto cu creveți sau niște paste Carbonara, o să rămâi profund marcat de gustul deosebit al Italiei.

Poză de Nothing Ahead pe Pexels.com

Adauga un comentariu