Local

Trei școli din Iași cer suspendarea orelor, după ce trei profesori s-au infectat cu noul coronavirus. Situația Covid-19 pe județ

Publicat: 05 nov. 2020
copii cu masca in clasa
Școli închise în județul Iași

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a 3 cadre didactice, 3 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU. 

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE SCOLARE ÎN MODALITATEA „FATĂ ÎN FATĂ”
SCOALA GIMNAZIALĂ „BOGDAN PETRICEICU HAŞDEU”, IAŞI un cadru didactic 7 Clasa a V-a B, Clasa a VI-a C, 

Clasa a VII-a C, Clasa a VIII-a A, 

Clasa a VIII-a B, Clasa a VIII-a C, 

Clasa a VIII-a E

SCOALA GIMNAZIALĂ „GHEORGHE I. BRĂTIANU”, IAŞI un cadru didactic 5 Clasa a V-a A, Clasa a V-a C, 

Clasa a VI-a A, Clasa a VII-a A, 

Clasa a VIII-a A

SCOALA GIMNAZIALĂ „IORDACHE CANTACUZINO”, PAŞCANI un cadru didactic 2 Clasa a VII-a B, Clasa a VIII-a A

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Acestea sunt solicitările de a trece la desfășurarea activităților în regim online. Astăzi, și-au desfășurat activitatea exclusiv online 113 clase și 43 de școli: 40 din cauza incidenței epidemiologice din localitate, 2 din cauza elementelor de organizare specifică și 1 școală, din cauza îmbolnăvirii elevilor și/sau profesorilor, potrivit ISJ Iași.

Cazuri Covid-19 pe teritoriul județului Iași

 Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 05 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 12056 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 394 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4352 au fost externate (cu 75 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 252.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 05 noiembrie 2020, sunt ocupate 477 de paturi, din care 40 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 40, 8 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 5 la Spitalul C.F. Iasi si 13 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere 8 paturi ATI: 3 la Spitalul de Neurochirurgie, unul la Spitalul CF Iasi, un pat la Spitalul Boli Infecţioase, 2 paturi la Spitalul de Pneumologie si unul la Spitalul Municipal Pascani.

     In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 168 de paturi: 8 paturi la Spitalul de Pneumologie, 6 paturi la Spitalul de Recuperare, 10 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 61 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 33 la Spitalul de Boli Infecţioase, 24 de paturi la Spitalul Militar şi 26 de paturi la Spitalul CF Iaşi. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 24 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 05 noiembrie 2020, un număr de 3799 de persoane se află în izolare, iar 3006 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1582 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 8308 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 11092 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu