Eveniment-Social

Trei șoferi și-au petrecut noaptea în arestul Poliției Iași. Unul dintre ei a furat o mașină și a gonit nebunește prin oraș până a provocat un accident

Publicat: 06 mai 2020

Trei șoferi au stat o noapte în arestul poliției după ce au fost prinși pe picior greșit. Unul dintre ei a furat o mașină și a gonit pe străzile Iașului până a provocat un accident rutier. Chiar dacă în această perioadă de pandemie există restricții, pe șoferii inconștienți nu-i poate opri nimeni

Un student la medicină a ajuns în arestul Poliției Iași după ce a provocat un accident rutier. Beat fiind, s-a urcat la volanul unui autoturism și a gonit pe străzile Iașului. La un moment dat a pierdut controlul volanului, a lovit un refugiu de tramvai și s-a oprit într-un copac. Cert este că pe 3 mai, în jurul orei 05:15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Iași a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că, un tânăr de 24 de ani, pe nume En Nawaoui Mohammed, în timp ce conducea un Audi, pe bulevardul Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un indicator rutier, iar ulterior ar fi fost proiectat într-un stâlp de iluminat public.

Tânărul avea o alcoolemie de 0.64 miligrame de alcool pur în aerul expirat

Nu s-ar fi întâmpalt asta dacă nu ar fi avut o alcoolemie de 0,64 miligrame de alcool pur în aerul expirat. „În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Iași. Tânărul de origine marocană a furat autoturismul pe care l-a distrus.

„De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta ar fi sustras autoturismul de pe raza municipiului Iași. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și furtul în scop de folosință. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 mai a.c., tânărul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și furtul în scop de folosință a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, au completat reprezentanții Poliției Iași.

Studentul marocan a avut colegi de celulă

În aceeași zi, polițiștii ieșeni au băgat în arest încă doi șoferi inconștienți, prinși comițând infracțiuni rutiere tot pe data de 3 mai.
Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au oprit, pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași comună. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul nu are inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie valabile.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002 și Legii nr. 132/2017 și a fost dispusă retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare a autoturismului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 mai a.c., tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au mai transmis polițiștii. Marius Tălică, tânărul care s-a urcat băut la volan, avea o alcoolemie de 0,53 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Beat și cu numere de înmatriculare false

Tot în arest a ajuns și un tânăr din comuna Bivolari. Marian Postolache avea o alcoolemie de 0,85 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au oprit pentru control, pe raza comunei Bivolari, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Bivolari. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare provizorie montat pe autoturism este fals.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neîmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe”, au completat reprezentanții IPJ Iași.

În baza probatoriului administrat în cauză tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Comentarii
  • Inca odata se arata ca justitia e de rahat. Esti beat, furi o masina si faci accident si stai 60 zile in casa…de ce? Pentru ca esti student strain!!!

Adauga un comentariu