Magazin

Trei trucuri pentru a alege lustrele perfecte

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei trucuri pentru a alege lustrele perfecte

Dacă te afli în plin proces de reamenajare sau dacă te-ai mutat în casă nouă, vei avea nevoie și de lustre noi. Poate că este ultimul aspect la care de gândești, însă te sfătuim să îi acorzi importanță deoarece iluminatul este extrem de important în orice casă.

O cantitate prea puternică de lumina te poate deranja și te poate obosi, pe când o cantitate prea mică de lumină îți poate da o stare de tristețe sau chiar de depresie, așa că te sfătuim să ai mare grijă la felul în care îți alegi și îți proiectezi sursele de iluminat.

Hai să afli cum aleg lustrele perfecte pentru casa ta.

În ultimii ani, sursele de iluminat s-au diversificat din ce în ce mai mult și acesta nu este un lucru rău, însă îți poate da și bătăi de cap, făcând alegerea mai puțin facilă. Cu informațiile potrivite, însă, procesul nu trebuie să fie unul de care să te temi deoarece te vom îndruma pas cu pas către o alegere potrivită.

1. Stabilește stilul lustrei

Primul pas pentru alegerea lustrei potrivite nu este, așa cum poate te-ai fi așteptat, materialul din care aceasta este confecționată, ci stilul de design în care aceasta se încadrează. Pentru un aspect armonios și estetic îți recomandăm să alegi categoria specifică de design în care ai stabilit că îți vei decora casa și să o respecți și în ceea ce privește alegerea lustrei pe care le vei comanda pentru încăperile casei tale. Pentru mai multă claritate, îți vom oferi câteva exemple. Dacă, să spunem, ai stabilit că stilul de amenajare pentru casa ta este unul elegant și clasic, în aceeași linie estetică va trebui să alegi și lustrele. Dacă îți place stilul vintage, la fel, te vei îndrepta către lustre vintage și așa mai departe.

2. Materialul, forma și dimensiunile

După ce ai ales stilul de amenajare în care vrei să se încadreze lustrele pe care le vei comanda pentru casa ta, e timpul să te decizi asupra materialului, formei și dimensiunilor lustrelor tale. Acestea sunt foarte strâns legate de stilul de design deoarece dacă, să spunem, vrei să îți decorezi casa în stil minimalist, lustrele din metal sunt extrem de potrivite pentru acest stil de amenajare, iar dacă ai optat pentru stilul vintage, cele mai potrivite lustre sunt cele din sticlă sau cele din material textil.

În ceea ce privește dimensiunile, trebuie să fii puțin atent și să apelezi la cunoștințele de matematică deoarece aici intervine partea mai dificilă. Așa cum îți spuneam și în rândurile pe care tocmai le-ai citit mai sus, o cantitate prea mică de lumină, la fel ca și o cantitate mult prea mare de lumină, poate să dăuneze, așa că dimensiunile lustrei sunt extrem de importante. Experții recomandă ca pentru a alege dimensiunile perfecte ale lustrei să împarți înălțimea camerei la 4, iar asta te va ajuta să afli înălțimea lustrei, iar pentru a îți da seama de ce fel de diametru ai nevoie, trebuie să aduni lățimea și lungimea camerei și apoi să le înmulțești cu 10.

3. Poziționarea lustrei

Un alt pas pe care te sfătuim să-l iei în considerare atunci când alegi lustrele este acela al poziționării lustrelor. Tine cont de elementul pe care vrei să îl iluminezi în mod special și poziționează lustrele în conformitate cu acest criteriu. De pildă, dacă ne referim la lustra din sufragerie, cel mai probabil îți vei dori să ai o cantitate de lumină uniformă, așa că va trebui poziționată în mijlocul camerei, la o înălțime de aproximativ 80 de centimetri de elementul central din living.

Pe de altă parte, dacă ne referim la bucătărie, lustra va trebui să fie poziționată deasupra mesei pentru că aceasta este piesa de mobilier centrală din această încăpere și, la fel, înălțimea potrivită este de aproximativ 80 cm, spațiu pe care trebuie să îl păstrezi între masă și lustră. Sigur că în bucătărie te mai poți ajuta și de becurile led montate deasupra blatului pentru că vei avea nevoie de mai multă lumină atunci când prepari mâncarea.

Succes în a alege lustra perfectă!

Adauga un comentariu