National

Trei zile de scenariu roşu. Şcolile se închid vineri, luni şi marţi, însă elevii vor face cursuri online

Publicat: 19 sept. 2020
Școlile din Iași solicită suspendarea cursurilor

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Cu toate acestea, orele vor desfășura online, a mai precizat ministrul Educației.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee, vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, respectiv luni și marți, 28-29 septembrie. Urmează ca la începutul săptămânii viitoare să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

Şcoli închise înainte şi după alegerile locale

„Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.
Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se putea igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online.

Având în vedere că nu este o măsură luată de DSP, care să aibă la bază o anchetă epidemiologică, părinții copiilor de până la 12 ani nu pot cere zile libere plătite de stat de la serviciu, pe baza OUG 147/2020, pentru această perioadă, ca să poată supraveghea și susține copiii mici la activitățile online, așa cum a anunțat ministrul Muncii.

Adauga un comentariu