Local

Tribunalul Militar Iași: Angajat al MApN, arestat pentru 30 de zile după ce a tâlhărit o persoană

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tribunalul Militar Iași Angajat al MApN arestat pentru 30 de zile după ce a tâlhărit o persoană
Autorul a sustras din borseta persoane suma de 2.000 lei şi a fugit de la faţa locului

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a transmis faptul că în cursul zilei de 28 noiembrie 2021 procurorul militar de caz din cadrul instituţiei a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi formularea unei propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile către Tribunalul Militar Iaşi a inculpatului D.A.N din cadrul unităţi militare MApN, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

S-a constatat că în jurul ore 15.00 în timp ce persoană vătămată se deplasa pe lângă o bicicletă pe un drum judeţean din comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ şi a ajuns în zona unui pod, inculpatul a ieşit de sub acest pod şi a folosit un spray paralizant asupra victimei şi a împins-o. Aceasta a căzut într-o albie de pârâu şi a suferit mai multe leziuni uşoare. Autorul a sustras din borseta persoane suma de 2.000 lei şi a fugit de la faţa locului.

„Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat faptul că inculpatul militar a urmărit persoană vătămată atât pe raza municipiului Piatra Neamţ, în mijlocul de transport în comun cu care acesta s-a deplasat pe raza satului Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ, cât şi în interiorul acestei localităţi, până în momentul comiterii infracţiunii.

Propunerea procurorului militar de caz a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Iaşi, dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului militar pe o perioadă de 30 de zile, măsură preventiva fiind confirmată ulterior şi de Curtea Militară de Apel Bucureşti”, au transmis magistraţii.

Adauga un comentariu