International

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina ar declanşa al treilea război mondial, susține ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina ar declanşa al treilea război mondial susține ministrul ungar de externe Péter Szijjártó
Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina ar declanşa al treilea război mondial, susține ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, aflat joi în Franţa, s-a arătat îngrijorat de ultimele declaraţii ale preşedintelui Emmanuel Macron, pe care le-a calificat drept „ameninţătoare”, după ce şeful statului francez şi-a reiterat punctul de vedere, într-un interviu pentru The Economist, că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu ar trebui să fie exclusă, relatează Le Figaro, transmite News.ro.

„Dacă soldaţi europeni sau americani vor pune piciorul pe teritoriul ucrainean, va însemna că am depăşit o linie roşie în cadrul NATO”, a avertizat şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, într-un interviu pentru postul francez LCI, care va fi difuzat vineri. „Dacă un stat membru NATO trimite soldaţi în Ucraina, înseamnă că va exista o confruntare directă între NATO şi Rusia. Asta înseamnă un al treilea război mondial”, a insistat el în interviul înregistrat joi.

Péter Szijjártó este îngrijorat, de asemenea, şi de posibila utilizare a armelor nucleare

Péter Szijjártó este îngrijorat, de asemenea, şi de posibila utilizare a armelor nucleare în conflictul ucrainean.

„Preşedintele vostru a vorbit despre instalarea de capacităţi nucleare (în Europa, n.r.). Unii dintre vecinii noştri au cerut americanilor să instaleze arme nucleare pe teritoriul lor (aluzie la Polonia – n.r.). Ştim foarte bine că, dacă o parte sau alta decide să folosească o armă nucleară, va fi sfârşitul lumii”, a spus Szijjarto.

Ungaria se teme că „războiul va lua amploare”

În calitate de vecin al Ucrainei, Ungaria se teme că „războiul va lua amploare” cu toate aceste declaraţii.

În loc să ne gândim la trimiterea soldaţilor pe teren sau la folosirea armelor nucleare sau chiar să vorbim despre „noi exporturi de arme”, ar trebui ca „acest război să se încheie”, consideră Szijjarto.

„Trebuie declarată o încetare a focului, iar negocierile de pace trebuie să înceapă”, a insistat el. „Aceasta este singura modalitate de a evita o nouă catastrofă”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

Ungaria, care a păstrat relaţiile cu Moscova în ciuda războiului de agresiune din Ucraina, s-a declarat de la început împotriva sancţiunilor, s-a împotrivit trimiterii de armament şi a ezitat mult timp să voteze în favoarea deschiderii negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. De asemenea, a opus veto unui nou pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro din partea UE pentru Kiev, dar în cele din urmă a cedat, păstrându-şi însă retorica pacifistă care de multe ori este interpretată ca fiind convenabilă lui Vladimir Putin.

Comentarii
  • Corect! Ce nu e de inteles e de ce atat Europa cat si USA pupa in dos atat de mult Ucraina. E normal sa o ajute, dar sa trimiti trupe NATO in Ucraina e prea mult. Daca Rusia ar ataca o tara NATO, atunci da, radem Rusia

  • Nu e razboiul nostru! Ucraina si Rusia sa-si rezolve problemele lor..! Noi ar trebui sa ne vedem interesele noastre, nu ale americii, nu ale lui iohanis, nu ale nato…Biden si america actuala sunt cancerul planetei…Doar razboaie si profit pentru usa…Sa-i ia dracu..!

  • @ Aurel
    mai 2, 2024 la 8:19 pm

    oai Bula! gandeste-te ca fara SUA si Marea Britanie in cel de-al II-lea razboi mondial toata Europa vorbea azi germana si italiana. asa si NATO daca nu intervine intr-o tara care a depus candidatura la UE si NATO, s-o apere de invazia orcilor Europa mai devreme sau mai tarziu va vorbi ruseste. cine garanteaza ca Rusia nu se va opri doar pe malurile Niprului sau doar pana la granita cu Polonia, Estonia, Lituania si Moldova?

  • NATO in sus, NATO in jos, de parca RUSIA ar fi singura pe aceasta planeta si nu mai are aliati puternici. CHINA, COREEA, TARILE ARABE, IRANUL…. credeti ca vor sta pe tusa daca NATO ar trimite trupe in Ucraina? Nu va mai 💩 atat pe voi cu entuziasmul asta ca ii vom face vreodata praf pe rusi. Viata bate filmul. Daca ar fi maine razboi in Romania, toti fugiti care acum sunteti tari in gura in spatele monitorului. Ucrainenii apti de lupta fug de rup pamantul si voi ca credeti viteji aici.

  • De ce te ascunzi in Romania patriotule ucrainean,dezertorule pe banii romanilor la distractii? Maaaars in Ucraina ta si apara- ti patria! Cum iti aperi tu tara ta Ucraina daca stai in Romania, te distrezi in baruri cu droguri si alcool ,stai toata ziua pe internet si in Ucraina ucrainienii mor pe front

  • 6 milioane de barbati tineri ucrainieni au fugit din Ucraina si sa lupte si sa moara adica ungurii ,polonezii , romanii etc pe front in Ucraina ? Sa ceara zelenski expulzarea barbatilor ucrainieni din toate tarile , ar avea 6 milioane de ucrainieni pe front dar…..zelenski nu vrea el vrea trupe straine , vrea al 3 -lea razboi mondial- bomba atomica,drogatul ,dictatorul nebun. Si macaroana un idiot nu – l mai baga nimeni in seama doar bunica brigitta. Trupele franceze au fost fugarite din toate tarile si vrea sa le bage in Ucraina pe banii Ue . Suka Ucraina ,Suka Zelenski!

  • A spus oleaca adevarul.
    Legat de al 2 lea razboi mondial, fara Rusia , USA si UK nu cred ca ar fi invins Germania nazista.
    De fapt daca Hitler nu ataca Rusia, ar fi castigat razboiul prin timpul castigat pt dezvoltarea armelor gen rachete, focoase nucleare etc.

  • Să amintim aici și un pasaj din memoriile fostului lider sovietic Nikita Hrușciov, care susține că Stalin ar fi recunoscut că, fără ajutorul american, nu ar fi câștigat războiul.

    Iată date și mai exacte, amintite de Ambasadorul SUA la București, în anul 2021 cu ocazia comemorării victoriei asupra naziștilor. ”Înainte ca Statele Unite să intre în al doilea război mondial, și apoi pe toată durata conflagrației, America a trimis arme și echipamente în Uniunea Sovietică, pentru a o ajuta să învingă invazia nazistă. Din 1941 până în 1945 au fost livrate 400.000 de jeepuri și camioane, 14.000 de avioane, 13.000 de tancuri, arme, muniție, tehnică militară, medicamente, pături, încălțăminte, milioane de tone de produse petroliere și mâncare, toate în valoare de 11,3 miliarde de dolari (200 de miliarde la valoarea din 2019). Din punct de vedere tehnic, acesta a fost un împrumut, dar la sfârșitul războiului, S.U.A. nu au căutat sau așteptat prea multe în ceea ce privește rambursarea de către URSS. În memoriile sale, Nikita Hrușciov a descris modul în care Stalin a subliniat valoarea ajutorului: „El a declarat direct că, dacă Statele Unite nu ne-ar fi ajutat, nu am fi câștigat războiul”. Istoricii spun că în istoria lumii, oriunde am căuta şi oricum am analiza cifrele şi datele, nicio ţară nu a fost vreodată ajutată de o alta, aşa cum URSS a fost ajutată atunci de către SUA.

  • Ajutorul militar acordat de americani Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial – de la avioane și tancuri, până la uniforme și hrană -, ajutor care în banii de azi ar valora 180 de miliarde de dolari. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Ambasada SUA în România le amintește rușilor de ajutorul militar dat URSS în Al Doilea Război Mondial: 180 miliarde dolari la valoarea de azi

  • Atata timp cat Rusia nu neaga acest ajutor sau altceva inseamna ca e ADEVARAT. Si rusii protesteaza aproape la orice.

  • Acest detaliu precum că Rusia/URSS este cea care a câștigat cel de-al doilea război mondial, neglijându-se aproape total rolul aliaților în această victorie, ne-a fost băgat adânc în minte de către propaganda sovietică și nu corespunde în totalitate adevărului istoric. Și este semnificativ să fie amintit anume în această perioadă când Rusia a intrat cu tancurile în Ucraina.

  • Iar acest ,,mic detaliu” a fost scos din mentalul
    homosovieticus Ei bine, USRR a atacat Polonia. De la vest polonezii erau atacati de Germania national-socialista, din est – de socialista URSS. Germanii – pe 1 septembrie, URSS – 17 septembrie. Aceasta este data oficiala a intrării Uniunii Sovietice în al Doilea Război Mondial.

    Și, din păcate, nu de partea coaliției, care atunci era reprezentata de Polonia, Anglia, Franța, Australia, Noua Zeelandă, India și Canada, ci în alianță cu Germania nazistă.
    Despre razboiul de iarna cu Finlanda , tot in 1939 nici pomeneala.URSS a fost stat agresor. Punct.
    Uniunea Sovietică şi Germania nazista au semnat un pact de neagresiune (la Moscova, pe 23 august 1939), cu o săptămână înainte de începerea războiului mondial.

  • Bai idiotule da mai lasa – ne cu al 2 – lea razboi mondial ,suntem in anul 2024! Ai scris 8 comentarii doar despre al 2 – lea razboi mondial. Mars in Ucraina ta ucraineanule si lupta impotriva Rusiei daca urasti Rusia. Tu lupti toata ziua pentru tara ta Ucraina de pe internet din Romania si ucrainienii patrioti mor pe front. Bravo , ungurii au dreptate !Slava Rusia ! Traiasca Rusia !

  • Wai pwlica , nu-ti place , nu citi .Daca vine unul si-ti spune sa te spanzuri , te spanzuri?? Taca-ti fleanca hodorogule.

  • Cel de-al Doilea Război Mondial a cuprins cinci faze. Faza inițială a fost septembrie 1939-iunie 1941, perioadă în care Germania și Uniunea Sovietică erau aliați. Germania a atacat Polonia, atac la care peste două săptămâni s-a aliat Uniunea Sovietică, iar, ulterior, Uniunea Sovietică a atacat Finlanda. Un an mai târziu a ocupat țările baltice și Basarabia. Cea de-a doua fază cuprinde perioada iunie 1941-noiembrie 1942. Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică, iar ulterior, în decembrie, Japonia a atacat Statele Unite. A treia fază a durat din noiembrie 1942 până în iunie 1944. Este perioada în care Uniunea Sovietică și-a început contraofensiva împotriva trupelor naziste și a avut loc întâlnirea de la Teheran a celor trei lideri ai Coaliției Antihitleriste. A patra fază ține din iunie 1944 până în mai 1945. Ea a început cu deschiderea celui de-al doilea front pe 6 iunie 1944 și s-a încheiat prin capitularea Germaniei pe 9 mai 1945. Faza finală a durat din luna mai până în septembrie 1945. Atunci a avut loc întâlnirea de la Potsdam și capitularea Japoniei.
    „Marele Război pentru Apărarea Patriei exclude prima și ultima fază. Prima fază în care Uniunea Sovietică și Germania nazistă au fost aliate și au împărțit de comun acord Europa, în conformitate cu Planul secret Ribentrop-Molotov, care acum doi ani a fost desecretizat. Astfel, toată lumea s-a convins că a existat un astfel de plan, iar aliații au activat în conformitate cu acest plan. Partea finală, a cincea, a fost exclusă pentru că Uniunea Sovietică a avut un acord cu Japonia și datorită acestui acord, lend-lease-ul în proporție de 40% a venit prin Orientul îndepărtat inclusiv prin Vladivostok sub drapel sovietic, iar Japonia permitea acest lucru, deși făcea parte din axă hitleristă”

  • Citeste ghiujule istoria asa cum a fost , nu cum ai invatat tu la stefan gheorghiu via kremlin. Citeste , citeste pe indelete. Stiu ca esti obligat de polcovnicii pe care ii slujesti. Zi merci , asa mai inveti si tu ceva.

  • Ungaria să-și mai șteargă măcar din când în când cerculețul maron din jurul gurii rămas în urmă deselor pupaturi a rozetei lui Putin.

Adauga un comentariu