Titlurile zilei

Tripleții din Iași născuți în pandemie au împlinit 1 an! Cum arată acum minunea de la Maternitatea „Cuza Vodă” – FOTO

Publicat: 17 iun. 2021
Din sala de operație, de la naștere, tripleții lângă un copac, familia Bustiuc lângă brad
Tripleții din Iași născuți printr-un miracol au împlinit un an

S-a împlinit un an de la nașterea minune din pandemie a tripleților de la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași. Alexandra Bustiuc are 29 de ani, iar în iunie 2020 a adus pe lume trei băieți. În prezent, cei trei sunt bine, sănătoși și se bucură de dragostea familiei alături de fratele lor mai mare, în vârstă de 4 ani

Tripleții născuți în pandemie au împlinit ieri, 16.06.2021, un an! Miracolul de la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași este cu atât mai mare cu cât femeia care a născut avea un singur ovar. Cei trei băieți născuți în iunie 2020 sunt bine, sănătoși, alături de familie și fratele lor mai mare, de 4 ani. Părinții celor mici sunt în culmea fericirii, exact ca în ziua când aceștia s-au născut. Reacția tinerei mame când și-a strâns în brațe tripleții i-a făcut pe medici să plângă. Femeia a născut cei trei băieți sănătoși prin cezariană. Tatăl copiilor nou-născuți, Florin Bustiuc, nu își încape în piele de fericire și chiar de ziua lor a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

„La mulți ani! Vă dorim ca a voastră copilărie să fie fericită și foarte veselă! Fie ca voi să aveți mereu mulți prieteni buni și cinstiți, să fiți amabili și un adevărat ajutor pentru toți cei din jur”, a postat Florin Bustiuc, tatăl tripleților.

Tânăra mămică nu se afla la prima naștere. Casa familiei Bustiuc este plină de voci zglobii de copii, jucării și voie bună. Cei 6 sunt o familie fericită și împlinită. Părinții nu ezită să își fotografieze în fiecare zi cele patru minuni dăruite de Dumnezeu. La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, incidența nașterii tripleților este de 3 la 10.000 de cazuri.

Nașterea celor trei băieți a fost un miracol

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași spun că este un miracol faptul că femeia a reușit să obțină o sarcină multiplă deși avea un singur ovar. Ba mai mult, nu existau informații despre membri ai familiei care ar fi avut tripleți sau gemeni. Pentru că s-au născut la 36 de săptămâni, mai devreme decât termenul normal, 39 de săptămâni, tripleții au fost internați la Secția de neonatologie. Imediat au luat în greutate și au putut părăsi maternitatea. Când s-au născut, tripleții aveau o greutate de 2.050, 2.130 și 2.290 grame.

Medicul obstetrician Gabriela Simionescu, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care a urmărit evoluția tinerei pe perioada sarcinii și care a asistat la operația de cezariană, spune că o sarcină trigemelară este un caz extrem de rar la unitatea medicală, cea mai mare maternitate din România. Tânăra mamă care are un singur ovar a reușit să nască tripleți fără să aibă vreo complicație în timpul sarcinii sau în timpul operației de cezariană. Medicii i-au propus să renunțe la un embrion, dar tânăra a refuzat și a ales să devină mamă de tripleți. În ziua în care s-a prezentat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași pentru ecografie, tânara mămică a mers neînsoțită. Când a aflat vestea că va avea tripleți, tânăra mămică a avut un șoc. Nici ea și nici familia ei nu se așteptau la o așa veste.

O altă minune a avut loc la maternitatea din Iași după ce o femeie a născut patru băieți

În luna martie 2021, o tânără de 37 de ani a devenit mamă a patru băieți sănătoși. A aflat la maternitate că este infectată cu coronavirus, dar surpriza cea mai mare a fost când a aflat că are patru copii, și nu trei, așa cum se aștepta. Medicii ieșeni au declarat că este un caz medical rar, iar suceveanca este o mamă eroină. Surprizele s-au ținut lanț pentru Liliana, proaspăt mămică de cvadrupleți, confirmată pozitiv cu coronavirus. A născut pe 9 martie 2021 la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și, deși știa că va trebui să nască mai devreme, nu s-a așteptat nicio clipă la veștile primite.

Testul antigen rapid a arătat că este infectată cu coronavirus, rezultatul fiind confirmat ulterior și de testul PCR. Cu stres și emoții a intrat în sala de operație la doar 34 de săptămâni de sarcină și acolo s-a petrecut minunea. Femeia de 37 de ani, din județul Suceava, a rămas surprinsă când a observat că a apărut și cel de-al patrulea băiețel, după ce în tot acest timp s-a așteptat la tripleți. Bebelușii născuți prematur vor petrece cel puțin o lună și jumătate în cadrul Secției Clinice de Neonatologie din cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași. Alexandru, Robert, Lucian și Luca („surpriza”) au fost numele alese de mamă.

Adauga un comentariu