Prima pagină » National » Trupul Roxanei Donisan va fi adus în țară. Ce spune tatăl acesteia despre momentul atacului

Trupul Roxanei Donisan va fi adus în țară. Ce spune tatăl acesteia despre momentul atacului

07 iul. 2022, 09:13,
BZI.ro, în National

Trupul Roxanei Donisan, femeia ucisă de rechin, va fi adus în țară. Tatăl acesteia a venit acum cu o serie de dezvăluiri dureroase despre momentul în care aceasta și-a pierdut viața. Trebuia să fie o vacanță de vis, dar totul s-a terminat cu o tragedie înfiorătoare. Roxana Donisan era cazată într-o stațiune din Egipt vizitată anual de mii de români.

Ea era angajată la Direcția de Finanțe Suceava și îndrăgea de mai multă vreme această destinație de vacanță.

Trupul Roxanei Donisan va fi adus în țară

Vineri, 8 iulie, trupul Roxanei Donisan va fi adus în țară, anunță surse din Ministerul Afacerilor Externe, pentru România TV. Se pare că demersurile de repatriere au început deja, iar familia ei a fost contactată telefonic de către consului României din Egipt.

Însă, ar putea apărea niște probleme cu repatrierea, deoarece această procedură depinde acum de autoritățile egiptene. Acestea au deschis o anchetă penală după accident, iar procurorul de caz este cel care trebui să dea undă verde pentru ca Roxana Donisan să fie adusă în România.

Românca lipsea deja de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată. Ulterior, a fost descoperit trupul ei neînsuflețit la 600 de metri de locul în care o austriacă a fost și ea sfâșiată de rechin. Se pare însă că momentul în care Roxana și-a pierdut viața ar fi fost filmat de către un turist aflat pe un vas.

Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt a făcut acum o serie de dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe de viață ale acesteia. A luptat până în ultima clipă, dar nu a reușit să se salveze.

„A ajuns până la geamandură unde apa este de maximum 2 metri. Acolo a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile, dar nu a putut să facă nimic, doar să se uite. Nimeni de pe vapor nu a avut curaj să se arunce în apă să o salveze. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem’, a declarat tatăl Roxanei Donisan, pentru Monitorul de Suceava.

Când a vorbit pentru ultima oară Roxana cu părinții ei

Unicul copil la părinți, Roxana avea o legătură foarte strânsă cu aceștia. Mama ei face și ea acum o serie de dezvăluiri emoționante.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Înainte de pandemie a făcut filmări cu delfini, scufundări… Azi (luni – n.r.) trebuia să se întoarcă și duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor știrea cu rechinul mi-a sărit inima din loc. Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. N-a mai răspuns.

Emilia, vecina, m-a liniștit, că probabil nu a luat telefonul la plajă, că nu merge internetul… ce să nu meargă… Joi am vorbit ultima dată cu ea… Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte. Tare cuminte a fost… Ne-a ascultat… Pe 28 iunie, la ora 14.44, am primit ultimul mesaj de la ea’, spune Rodica Donisan, mama româncei ucise de rechin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *