Actualitate

Trusa auto de prim ajutor. Ce trebuie să conţină iarna

Publicat: 03 dec. 2019

Trusa auto de prim ajutor. Orice șofer responsabil trebuie să se pregătească temeinic iarna pentru a avea o călătorie fără surprize neplăcute.

Mersul cu maşina pe distanţe lungi, pe timp de iarnă, poate fi mai periculos decât pe timp de vară. Și aceasta din cauza furtunilor de zăpadă imprevizibile, care reduc vizibilitatea, şi din cauza carosabilului alunecos.

Trusa auto de prim ajutor pe timp de iarnă

În cele ce urmează vă indicăm ce trebuie să conțină această trusă în sezonul rece.

În primul rând, puneţi toate lucrurile într-o singură geanta, care să încapă în portbagajul maşinii sau pe bancheta din spate. Dacă aveţi tot ce vă trebuie la îndemână, veţi putea acţiona mai rapid în caz de urgenţă.

Cel mai important lucru, pe care trebuie să-l aveţi în maşină este o trusă medicală de prim ajutor. Aceasta o puteţi cumpăra ca atare sau o puteţi alcătui voi înşivă. Din aceasta nu trebuie să lipsească: pansament, leucoplast, soluţie dezinfectantă, calmante și alcool sanitar. De asemenea, aveți nevoie de unguente pentru arsuri, o pensetă, o foarfecă şi mănuşi de latex sau cauciuc.

Trusa de scule

Un al doilea lucru foarte important în sezonul recde este o trusă de scule. Aceasta vă ajută să reparaţi maşina, dacă se strica pe drum. Aceasta trebuie să conţină o şurubelniţă, nişte chei de diferite mărimi, un ciocan, un cric și banda adezivă. De asemenea, cabluri de curent, cablu de tracţiune şi un cuţit mic.

Trusa auto de prim ajutor. Puneţi în trusă mănuşi, şosete şi cel puţin 2 paturi. Acestea vă vor ţine de cald şi va ajuta să evitaţi hipotermia, în caz că sunteţi blocaţi în zăpadă, timp îndelungat.

De asemenea este indicat să aveţi nişte lanterne şi baterii în maşină, în caz că rămâneţi în până noaptea. Astfel vă puteți semnaliza prezenta în întuneric.

Nu uitaţi să puneţi în trusă şi o vestă şi triunghiuri reflectorizante. Cu ele vă puteți semnaliza prezenta pe carosabil, în caz că rămâneţi blocaţi în timpul unei furtuni de zăpadă.

O rezervă de alimente

Nu uitaţi să împachetaţi alimente neperisabile şi hrănitoare. De preferat ar fi batoanele proteice, care vă vor ajuta să vă hidrataţi, în caz că rămâneţi blocaţi în zăpadă.

Fiţi pregătiţi pentru vremea de iarnă şi includeţi în trusa de prim ajutor o lopată de zăpadă și o racletă. De folos sunt şi un recipient cu antigel, lumânări și o brichetă, pentru a putea topi zăpada, dacă rămâneţi fără apă potabilă.loading...

Adauga un comentariu