După nașterea copilului avem de ales între o scoică auto și un scaun auto care să garanteze siguranța bebelușului în mașină. Însă care din cele două produse reprezintă cea mai sigură metodă pentru a proteja bebelușul în timpul transportului?
Timp de mai multă vreme, scoica auto a fost considerată de specialiști cel mai confortabil și mai sigur mijloc de transport pentru un sugar până la vârsta de 6 luni aproximativ. Noi îți recomandăm să alegi o scoică auto Babyzen care se poate folosi din prima zi de viață și care oferă un grad sporit de confort și siguranță. Este ideală pentru toți părinții interesați de confortul bebelușului și care caută o scoică auto reglabilă după înălțimea copilului.
Scaunul auto este ideal pentru traseele mai lungi pe care bebelușul le face după vârsta de șase luni. Alege unul din numeroasele modele de scaune auto oferite de Babymatters.ro, scaune auto de calitate, de la branduri renumite pentru confortul și siguranța oferite.
Scoica auto este un dispozitiv care protejează bebelușul în mașină
Cei care sunt în căutare de scoici pentru nou născuți, scoici care să asigure siguranța bebelușului, se întreabă cu siguranță care este diferența dintre o scoică auto și un scaun pentru bebe. Spre exemplu, o scoică auto omologată R44/04 până la 13 kilograme sau una R129 i-Size până la 78-85 centimetri asigură cea mai bună protecție a bebelușului până la vârsta de aproximativ 12 luni.
În poziția în care stă în scoica auto, coloana vertebrală a bebelușului și membrele sale (superioare și inferioare) sunt relaxate. Poziția complet alungită poate favoriza refluxul gastric. Această poziție semi alungită este cea mai naturală pentru un bebeluș, mai ales în primele luni de viață deoarece este similară cu cea pe care bebelușul a adoptat-o în burtica mamei.
Scaunul auto, ideal până când copilul are înălțimea corespunzătoare
Până când copilul nu are o înălțime corespunzătoare, 135 centimetri mai exact, va avea nevoie de un scaun auto sau de un înălțător auto. Respectând normele europene în vigoare și morfologia copilului, vei găsi cu siguranță un model potrivit de scaun auto. Deoarece scaunele auto sunt împărțite pe grupe, este important să cunoști greutatea și înălțimea copilului pentru a găsi modelul adaptat.
Drept urmare, principala diferență între o scoică și un scaun auto este aceea că scoica se poate folosi doar în primele luni de viață ale bebelușului, în general până la vârsta de 6 luni. De obicei, scoica auto se atașează la scaunele auto din grupa 0, cu alte cuvinte la cele care se folosesc de la naștere până la 9-12 kilograme.
Scaunul auto este un dispozitiv vital pentru siguranța bebelușului și reprezintă o achiziție primordială pentru părinți. Dacă scaunul este montat cu spatele la sensul de mers, în cazul unui accident, acesta va diminua puterea impactului, cu alte cuvinte, va proteja în mod eficient corpul fragil al copilului.
Îți recomandăm să alegi un scaun auto i-Size, de ultimă generație, omologat conform celor mai noi standarde. Ar trebui să cauți un model care să se potrivească și la căruciorul copilului deoarece acest lucru te va ajuta enorm în manevrarea micuțului în timpul plimbărilor prin oraș dar și într-o vacanță.
Caută un model care să dețină omologare și pentru zborurile cu avionul. Vei găsi pe piață scaune auto care sunt certificate pentru călătoriile cu avionul. Modelele certificate TUV pentru transportul cu avionul sunt aprobate pentru a fi instalate cu centura de siguranță a avionului însă, dacă alegi alt model vei avea nevoie de un kit suplimentar. Trebuie să te asiguri de faptul că scaunul auto ales este ergonomic, ușor de curățat, că are o centură de siguranță în cinci puncte și că este ușor de montat cu spatele față de direcția de mers, după cum spuneam mai sus.
Deoarece copilul crește repede, cel mai bine este să alegi un scaun auto convertibil întrucât vei face o investiție bună, de la naștere până la cel puțin 4 ani.