Magazin

Tu ştii cum să cumperi consumabile din magazine online?

Publicat: 31 mart. 2021

Pe cât de simplă pare achiziționarea consumabilelor pentru imprimante şi multifuncţionale, pe atât provocatoare poate fi.

Şi ne referim la situații când nu cunoști foarte multe detalii despre dispozitivul pe care îl utilizezi. Pentru a transforma achiziționarea de cartuşe ori tonere de la partenerii online într-o activitatea plăcută venim cu câteva recomandări.

Descoperă tehnologia de funcționare a sistemului

Înainte de a începe să cauți un tonere şi cartuşe, analizează cu atenție care este tehnologia cu care funcționează sistemul imprimare pe care îl folosești. Tehnologia inkjet  folosește cerneala pentru a reda conținutul,consumabilele pentru imprimantele inkjet sunt intitulate generic cartuşe sau tancuri cu cerneală. Echipamentele cu tehnologie de tip laserjet folosesc particule de pulbere fină pentru imprimarea materialului. Consumabilele pentru imprimante laser sunt cunoscute sub numele de tonere, practic, sunt rezervoare umplute cu pulbere foarte fină.

Găsește marca şi modelul

Marca imprimantei şi modelul dispozitivului sunt alte aspecte pe care trebuie să le verifici cu mare atenție. Trebuie să ştii că tonerele și cartușele nu sunt universale şi nu se potrivesc la toate modelele realizate de aceeași marcă. Un toner HP 415X original poate fi utilizat pentru modelul de sistem multifuncțional HP LJ M454 sau pentru modelul M479, dar nu poate fi utilizat pentru imprimanta Laser M15a HP. Nu este foarte dificil să găseşti codurile pentru a achiziţiona varianta perfectă, totuși, dacă nu te descurci poți solicita sfatul unui operator al magazinului online. Cu siguranță, vei primi răspunsurile de care ai nevoie pentru a achiziţiona produsul corect.

Consumabile originale sau compatibile?

Un alt aspect pe care trebuie să îl analizezi tine de varianta consumabilelor. În magazinele online care comercializează consumabile, poţi găsi cartuşe şi tonere originale, dar şi alternative compatibile. Este decizia ta care este varianta care ţi se potrivește, important este că ai mai multe opțiuni, nu eşti limitat la o singură soluţie. Poţi selecta modelul HP 216A negru W2410A pentru imprimanta ta, sau poți opta pentru alternativa compatibilă.

Sursa de imagine:
anutin / Shutterstock.com
Adauga un comentariu